15. feb. 2018
Af Juliane Olsen

SE BILLEDERNE: Her får prins Henrik sit sidste hvilested

Prins Henrik har ønsket, at halvdelen af hans aske bliver nedsat i en urne i haven ved Fredensborg Slot – i galleriet herover kan I se billeder fra det, der bliver prinsens sidste hvilested.

Prins Henrik, der den 13. februar kort før midnat afgik ved døden, har altid haft et nært forhold til Fredensborg Slot.

Det var da også her, han tog sit sidste åndedrag i nærværelse af den øvrige kongefamilie, og nu kommer slotshaven også til at udgøre hans sidste hvilested.

På et pressebrief onsdag kom det frem, at halvdelen af prinsens aske skal nedsættes i en urne i den private have ved Fredensborg Slot.

Statsoverhoveder har indføjet navne i ruderne

Fredensborg Slot har haft en særstatus hos regentparret som deres mest benyttede residens, og det har ofte dannet rammen om statsbesøg og familiebegivenheder.

Under statsbesøg har det desuden været en tradition, at det statsoverhoved, der er gæst, med diamant har indføjet sit navn på et af slottets glasruder.

Fredensborg Slot er bygget i 1700-tallet og ligger ved Esrum Sø i Nordsjælland, og ifølge rygterne var det kong Frederik IV selv, der tegnede slottet.

Slotshaven er et af Danmarks største haveanlæg

Dronning Margrethe har haft for vane at benytte slottet tre måneder om foråret og tre måneder om efteråret.

Slotshaven, som prins Henrik har ønsket, at urnen skal nedsættes i, er desuden et af Danmarks største historiske haveanlæg.

BILLED-BLADETs fotograf Hanne Juul var i 2016 forbi for at forevige den smukke have, og i galleriet øverst ses det tydeligt, hvorfor prinsen holdt så meget af netop dette sted.

Læs mere om: