6. dec. 2022
Af Sofie Nymand

Se billederne: Kongehuset åbner dørene til et helt særligt sted på Amalienborg

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Peter Grosen
Alle har direkte adgang, alligevel er det et sted, man sjældent ser.

I kongehusets julekalender “Jul bag slottets vinduer” kan man hver dag komme ind bag murerne på Amalienborg og følge, hvordan kronprinsparret og dronningen tæller ned til jul.

Kalenderen har indtil videre både budt på et lille kig ind i kronprinsparrets stuer, og så har vi set, hvordan prins Vincent og prinsesse Josephine kreerer julekalenderdekoration til farmor.

Tirsdag morgen var det endnu en gang tid til at åbne en låge i den royale kalender, og her inviterer de indenfor til et sted, som ifølge kongehuset selv er ’helt særligt’.

Det er da også et sted, som man sjældent ser, men som alle har direkte adgang til – nemlig hoftelefonen, der ligger i Det Gule Palæ ved Amalienborg.

“Hvis man har en anledning til at besøge eller tale med nogen i Kongehuset, så er det Hoftelefonen i Det Gule Palæ ved Amalienborg, man først skal i kontakt med,” skriver kongehuset i deres julekalender.

Afslutningsvis tilføjer kongehuset, at man aldrig er i tvivl om, hvorvidt man har det rigtige nummer.

“Når man ringer til Hoftelefonen møder man ikke en sædvanlig ventetone. I stedet spiller fanfaren “Her kommer Jens med fanen”, indtil der bliver svaret i den anden ende.”

Læs mere om: