Fredag, 9. december 2016 - af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDERNE: Kronprins Frederik på barsk tur

Sammen med danske soldaterveteraner har kronprins Frederik været på ski i det barske, norske fjeldterræn.

Kronprins Frederik fik sved på panden i polarkulden, da han var træningstur i Norge med skadede krigsveteraner, der til marts tager til Grønland for at give sig ud på en 400 kilometer lang skirute langs Grønlands østkyst.

Royal respekt

Kronprinsen var imponeret over at opleve veteranernes iver og vilje under de ekstreme forhold i sne og mange minusgrader.

- Jeg har den største respekt for de ni veteraner, der med deres forskellige handicap udfordrer vores forestilling om, hvad der er muligt.

- 30 dage i Østgrønland i den koldeste periode kræver seriøse forberedelser. Træningsturen i Norge var blot en lille forsmag på, hvad der venter, men alle mand udviste stort engagement, viljestyrke og højt humør, så jeg er sikker på de alle går et stort eventyr i møde, sagde kronprinsen til organisationen Veterans In Motion, som står bag turen.

SE BILLEDERNE: Frederik og Marys aktive ferie

To dage i Trondheim

Kronprins Frederik nåede i Norge at deltage i to dage af turen på ski med pulk og rygsæk. Der blev trænet i det barske fjeldterræn omkring Trondheim et godt stykke oppe i Norge, hvor kolde og blæsende omgivelser gav alle en lille forsmag på det, der venter i Grønland.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Moralsk boost

Det kongelige besøg til træningslejren var lige noget, der gav veteranernes moral et nøk opad.

- Det giver gutterne et vigtigt boost af energi, at Kronprins Frederik tager sig tid til at være en del af ekspeditionen og lære veteranerne at kende, lyder det fra Rune Oland Tanggaard, der er stifter af Veterans in Motion og til dagligt leder DIF Soldaterprojekt.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden