Onsdag, 13. juli 2016 - af af Henrik Salling og Dorte Quist

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Mary i 5 flotte sommerkjoler

Kronprinsesse Mary vælger sine outfits med sikker hånd. Her er fem flotte eksempler på sommerkjoler i florlette stoffer.

Kronprinsesse Mary er altid elegant. Og den sikre stil viser hun også, når den årlige fotografering på Gråsten Slot finder sted.

Løse gevandter og florlette stoffer kendetegner kronprinsessens sommergarderobe. Her følger et tilbageblik på de fem flotte kjoler, Mary har båret ved traditionen i Gråsten.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Marys festgarderobe

Mary valgte blåt til første fotografering

I 2011 bar kronprinsesse Mary en blåmønstret håndsyet Prada-kjole fra designerfirmaets "Made in India"-kollektion, da hun var i Gråsten. Dertil havde hun valgt et par flade, blå ballerinasko.

Året efter så Mary flot ud i en multifarvetkjole i bohemestil fra det amerikanske firma Free People. Til den havde hun valgt en karryfarvet cardigan.  

Mary vælger ofte dansk design

I sommeren 2013 var Mary smart og afslappet klædt i en marineblå kjole fra det danske mærke, Rabens Saloner, som designeren Birgitte Raben Olrik står bag. På fødderne bar hun et par espadrillos med kilejæl og hvide blonder.    Året efter var det 30 graders varme, så kronprinsesse Mary havde valgt en let maxi-kjole med lange ærmer, da hun kom gående gennem parken med prinsesse Isabella og prinsesse Josephine. Maxikjolen var fra Ganni i viskose-chiffon og med små perleknapper i halslukningen. Om halsen havde Mary en halskæde fra Lynggaard og på fødderne et par flade, brune skindsandaler.   Sidste år faldt Marys valg på en blå maxi-nederdel og hvid Zara-sommerbluse med hulmønster. Kronprinsessens markante halssmykke fik hun under et besøg i Etiopien.  

Dronning Ingrids tradition

Den årlige fotografering blev i sin tid indført af dronning Ingrid, som syntes, det var en hyggelig lejlighed til at bringe familien fra nær og fjern sammen. Det er aldrig helt til at sige, hvem der kommer til fotograferingen. Ferieplaner kan ændre sig og derfor er det ikke altid, at alle medlemmer af den kongelige familie kan komme.

I år foregår fotograferingen fredag den 15. juli og det bliver igen spændende at se, hvilket stil kronprinsessen har valgt. Se billederne fra de tidligere år i galleriet ovenfor.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden