Torsdag, 12. januar 2017 - af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDERNE: Prins Henrik klar til at indtage Koldinghus

Der bliver jadekunst for enhver smag, når prins Henrik med sin unikke samling flytter ind på Koldinghus. Prinsens udstilling åbnes 21. januar.

Den helt specielle stenart jade har altid interesseret prins Henrik, der snart indtager Koldinghus med det meste af sin store  samling. En internationalt anerkendt samling, som tæller flere tusinde værker. 

Koldinghus udstiller samlingen under navnet "Himmelsten", og de unikke jade-kunstværker kan opleves helt frem til august.

Rundvisning og frokost

Prins Henrik er selv med til officielt at åbne udstillingen den 21. januar, og han vil sammen med venner og interesserede på den store åbningsdag blandt andet blive budt på en rundvisning samt en frokost.

SE VIDEOEN: Året i kongehuset - alle de dejlige øjeblikke

Efter et par timer vinker prins Henrik farvel til venner og til sine værker, som han altså først får hjem igen efter sommerferien. 

Portræt af en passioneret samler

Til daglig står de mange kunstværker på Fredensborg Slot, Amalienborg og på Château de Cayx, men prins Henrik ønsker at udbrede kendskabet til jadekunst, og det bliver gjort effektivt med udstillingen i Jylland.

I en pressemeddelelse udtaler museumsdirektør Thomas C. Thulstrup, at særudstillingen på Koldinghus skal være med til at udbrede kendskabet til jadekunsten og samtidig portrættere en passioneret og helt fantastisk samler.

Kortfilm med prins Henrik

På udstillingen kan man i øvrigt opleve prins Henrik i hovedrollen i et par kortfilm. I de små film introducerer prinsen de besøgende til udstillingen og fortæller historier og erindringer om sine jadegenstande.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden