13. feb. 2019
Af Trine Larsen

SE BILLEDERNE: Prins Henrik var familiens kærlige midtpunkt

Prins Henrik, der døde den 13. februar 2018, mindes i denne skønne billedkavalkade, som viser herlige billeder fra et langt og spændende liv sammen med prinsens hjerterdame, dronning Margrethe, samt sønnerne, svigerdøtrene og børnebørnene, som var hans store stolthed.

Prins Henrik var til sin død familiens kærlige midtpunkt.

Ud over at være sin hustru, dronning Margrethes kærlige og støttende ægtemand gennem mere end 50 år, var prins Henrik også omdrejningspunktet i familien.

Det var ham, der stod bag sin hustru - både på hjemmefronten og i deres fælles arbejde for Danmark.

Familiens naturlige midtpunkt

Han udviste altid stor åbenhed, nysgerrighed, smil og godt humør. Han var en livsnyder, der satte familielivet højt, og som det ses på billederne i galleriet over artiklen var han ofte det naturlige midtpunkt.

LÆS MERE: Et år efter prins Henriks død

Ingen kunne som prins Henrik få dronningen til at føle sig afslappet og godt tilpas.

Dét mærkede folk, der mødte prinsen, og også i hans nærmeste familie slog det tydeligt igennem.

Nært forhold til svigerdøtrene

Blandt andet havde prinsen et nært forhold til sine svigerdøtre. Først grevinde Alexandra, senere kronprinsesse Mary og prinsesse Marie.

Prins Henrik havde som dem selv følt, hvordan det var at "komme udefra" og blive medlem af et af verdens ældste monarkier.

Prins Henrik var ikke glad for larm, hyl og skrig, men når det kom fra hans glade børnebørn, var han langt mere rummelig og han elskede dem betingelsesløst.

Det kærlige midtpunkt, prinsen var, er noget af dét, som familien savner mest og som de alle helt sikkert også vil mindes med glæde i denne tid, hvor der er gået et år siden hans død.

I BILLED-BLADET i denne uge

I BILLED-BLADET nr. 7, der er på gaden torsdag den 14. februar 2019, mindes vi prins Henrik med et stort tema.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb07-forsider.jpg
Foto: BILLED-BLADET

Læs mere om: