Onsdag, 1. november 2017 - af Marianne Singer

SE BILLEDET: Elegant kronprinsesse Mary spadserede hjem fra job

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary deltog i lanceringen af ny, vigtig rapport kun få meter fra Amalienborg.

Der blev talt om både vigtigheden af fødselshygiejne, adgangen til prævention  og nyttigheden af menstruationskoppen, da kronprinsesse Mary som protektor deltog i lanceringen af FN's Befolkningsfonds (UNFPA) årlige temarapport i Medicinsk Museion i Bredgade tæt på Amalienborg. 

Kronprinsesse Mary har igennem mange år kæmpet for kvinder og pigers rettigheder, og i år har rapporten fokus på den ulighed, der rammer de fattigste kvinder og piger i udviklingslande, som ofte har dårlig adgang til information, prævention, jordmødre og andre nødvendige sundhedsydelser. 

 

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

 

 

 

Lyttede interesseret

Under dagens seminar "Ulighed i seksuel og reproduktiv sundhed i globalt og historisk perspektiv" lyttede kronprinsesse Mary til interessante oplæg om både historiske tiltag, der har forbedret kvinders liv og helbred gennem tiden og nutidige og mulige fremtidige løsninger, der kan hjælpe kvinder og piger til at få et godt liv.

 

 

Stillede spørgsmål 

Kronprinsesse Mary stillede selv et spørgsmål til en af professorerne sidst i seminaret, hvor hun gerne ville vide, om vi er et godt sted lige nu, når det handler om at få forskellige sektorer til at arbejde sammen for at fremme kvinders mulighed for at bestemme over deres egen krop.

Efter halvanden times seminar spadserede kronprinsesse Mary hjem til Amalienborg.

 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden