SE BILLEDET: Kronprinsesse Mary i kenyansk folkedragt

Kronprinsesse Mary i Kenya

Kronprinsesse Mary i Kenya

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary blev modtaget med sang, dans og gaver, da kvinder fra et lokalsamfund i det nordlige Kenya tog imod hende i forbindelse med et arbejdsbesøg.

Kronprinsesse Mary fik en fantastisk modtagelse, da hun ankom til det nordlige Kenya og mødte den lokale befolkning dér. Lokalsamfundet havde sat alle sejl til for at gøre modtagelsen af den royale æresgæst til en flot oplevelse for alle.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs var i spidsen for den danske delegation. Derfor fik Mary og ministeren en særlig varm modtagelse.

Mary fik smukke perler og hovedpynt

Kronprinsessen og udviklingsministeren fik smukke perlekranse og blev svøbt i farvestrålende kenyanske klæder. Den særlige nordkenyanske folkedragt med træk fra Masai-kulturen var virkelig noget, som klædte kronprinsessen.

Hun følte sig da også godt til pas i den særlige folkedragt. Kronprinsesse Mary sagde i hvert fald selv, at hun syntes, perlerne, hovedpynten og klæderne fik hende til at passe lidt bedre ind i mængden i Kalama-området.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Kvinderne har det særlig svært

De fleste andre kvinder var da også klædt og pyntet nogenlunde som kronprinsessen, som sammen med minister Tørnæs fik mulighed for at tale med mange lokale om de dagligdags udfordringer, man har på egnen.

Det nordlige Kenya har længe været præget af interne uroligheder, og for mange kvinder er livet særligt svært, fordi de stadig ikke har samme rettigheder i samfundet som mænd.

Kronprinsesse Mary lyttede til kvinder

Netop kvinders rettigheder og deres muligheder til at blive økonomisk uafhængige af deres mænd var noget af det, der var fokus på under det danske besøg i Kalama i det nordlige Kenya.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs deltog blandt andet i en rundbordssamtale, hvor de lyttede til de lokale kvinders fascinerende og barske historier.  

Foto: Billed-Bladet

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden