10. dec. 2017
Af Juliane Olsen

SE BILLEDERNE: Kongelige kvinder i folkedragt

Ved prins Gabriels dåb den 1. december havde prinsesse Sofia valgt at iklæde sig en folkedragt, og her er samlet en række eksempler på andre kongelige kvinder i samme påklædning.

Da den tre måneder gamle prins Gabriel blev døbt den 1. december, var 33-årige prinsesse Sofia iført en folkedragt fra den svenske kommune Älvdalen.

Det var ifølge Svensk Damtidning et historisk tøjvalg, da det var første gang, vi så en kongelig mor bære sit barn til dåbsfronten i denne påklædning.

Men prinsesse Sofia er langt fra den eneste kongelige, der ynder at bære en traditionel påklædning, for det samme gælder også i det danske kongehus.

Prinsesse Marie fik foræret etiopisk kjole

Her har vi ofte set kronprinsesse Mary bære den grønlandske klædedragt under sine besøg mod nord, og den farverige dragt må siges at klæde vores kommende dronning.

Under et besøg i Etiopien i 2014 bar prinsesse Marie ligeledes en smuk perlebesat kjole, hun havde fået foræret af de lokale.

Som et skægt indslag har vores dronning Margrethe desuden båret en russisk folkedragt under afdansningsballet i Næstved Bio.

Svenske prinsesser hylder Sverige

Ud over prinsesse Sofia så har hendes svigerinder kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine også flere gange vist, at blåt og gult klæder dem.

Under den årlige fejring af Sveriges nationaldag har de nemlig år efter år valgt at hylde deres fædreland med den traditionelle klædedragt.

Se de smukke prinsesser og dronninger iført nationale klædedragter i galleriet øverst og find din favorit.

Læs mere om: