SE BILLEDET: Prinsesse Benedikte fik testet sine lunger

Prinsesse Benedikte. 

Foto: Dan Mariegaard

Den 8. oktober aflagde prinsesse Benedikte besøg i Gentofte hos Dansk BørneAstma Center, som hun er protektor for.

Tirsdag, 8. oktober 2019 - af Helle Skram de Fries

Det var en glad og veloplagt prinsesse Benedikte, der - i silende regnvejr - ankom til Gentofte for at aflægge beøg hos Dansk BørneAstma Center, som hun er protektor for.

Prinsessen fik talt med flere af de børn, der er i behandlig for astma, og ved rundvisningen på centret prøvede prinsesse Benedikte at puste i det apparat, der bruges til at måle børnenes lungekapacitetet.

Det klarede prinsessen fint. 

Foto: Dan Mariegaard

Efter rundvisningen lyttede Benedikte interesseret til professor Hans Bisgaard, der orienterede om forskningen i forbyggelse af astma og allergi hos børn.

Få kongeligt krus med BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Vinder af Novo Nordisk Prisen

Hans Bisgaard har modtaget Novo Nordisk Prisen i 2019 for sin banebrydende forskning i at forstå, hvordan astma og andre inflammatoriske sygdomme opstår tidligt i livet.

Professoren har selv haft astma tæt inde på livet fra barnsben og ved derfor, hvordan det er ikke at kunne det samme som sine klassekammerater.

På den baggrund har han brugt de seneste 35 år af sit liv på forske i emnet.

Bør tales om 

Et emne, de også optager prinsesse Benedikte.

- Det er noget, der bør tales mere om, og dette er et meget ledende center. Så det er til glæde for alle de børn, der har astma i højere eller lettere grad - og også for deres familier, der jo også er berørte af det, fortalte prinsessen, da BILLED-BLADET talte med hende umiddelbart efter besøget.

 

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Prinsesse Benedikte
Kronprinsesse Mary