Tirsdag, 4. oktober 2022 - af Ulrik Ulriksen

Se de kongeliges ankomst: Vigtig dag for dronningen og kronprinsparret

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
For den kongelige familie er det vigtigt at være med til at markere åbningen af Folketinget. Du kan følge med, når vi fra klokken 11.35 sender live fra indre slotsgård på Christiansborg.

Dronningen, kronprinsparret og prinsesse Benedikte er i dag til stede ved Folketingets åbning på Christiansborg Slot klokken 12.00.

Se med live fra klokken 11.35

Allerede fra klokken 11.35 sender BILLED-BLADET her på vores website live fra indre slotsgård, hvortil først prinsesse Benedikte og derefter kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer i god tid inden klokken 12.00.

Livesendingen kan ses igen øverst i artiklen.

Sidst af de kongelige ankommer dronning Margrethe, som på trappen i indre slotsgård bliver modtaget af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt af prinsesse Benedikte og Folketingets formand Henrik Dam Kristensen.

Folketingets åbning markerer begyndelsen på det nye folketingsår og finder altid sted den første tirsdag i oktober i Folketingssalen på Christiansborg.

En særlig vigtig dag

Det bliver en måske særlig vigtig dag i dag for den kongelige familie, da det er første gang, dronningen sammen med kronprinsparret optræder til en officiel begivenhed, efter at dronningen i sidste uge bekendtgjorde, at prins Joachims fire børn fra nytår ikke længere kan bruge deres titler som prins og prinsesse.

Denne beslutning har skabt en del røre i den kongelige familie og har desuden skabt debat blandt danskerne.

I aftes kom dronning Margrethe med en helt ekstraordinær udmelding, som du kan læse om nedenfor:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden