17. apr. 2023
Af Catja Klarskov

Se den rørende hyldest til ære for dronning Margrethe: Ukrainske børn bryder ud i fødselsdagssang

Dronning Margrethe 
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe fejrede i går sin 83-års fødselsdag på Amalienborg, men også langt fra Slotspladsen blafrede Dannebrog i vinden til lyden af et trefoldigt hurra.

I går var en stor dag. Her samlede dronning Margrethe danskere fra nær og fjern i anledning af sin 83-års fødselsdag, og fra balkonerne i Christian IX’s Palæ vinkede den kongelige familie til folket på den tætpakkede slotsplads, som de – traditionen tro – har gjort det så mange gange før.

Men danskerne var ikke de eneste, der i går fejrede Majestæten. Knap 2.000 kilometer fra Amalienborg Slotsplads, i den ukrainske by Mykolajiv, fejrede man også Danmarks regent med fællessang og Dannebrog.

I anledning af Dronningens fødselsdag havde den lokale musikskole i Mykolajiv nemlig valgt at dele en rørende videohilsen til Majestæten, hvori de sang den klassiske, danske fødselsdagssang “I dag er det Oles fødselsdag”.

Teksten var versioneret, således børnene i stedet hyldede Dronningen med en original ukrainsk tekst til melodien af den velkendte fødselsdagssang.

At det netop er børn fra den ukrainske havneby, der lykønsker dronning Margrethe med sang og flag, er langt fra tilfældigt.

Danmark er nemlig venskabsby med den sydukrainske by, hvilket betyder, at vi har et særligt ansvar for at være med til at genopbygge Mykolajiv, når krigen er slut.

På Dronningens store dag var hun foruden folket omgivet af sine sønner, deres hustruer og alle sine otte børnebørn.

Læs mere om: