Onsdag, 12. oktober 2022 - af Marianne Singer

Se det herlige klip fra mindeværdig aften: Dronning Margrethe tog lynhurtig beslutning

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe tog en lynhurtig beslutning, da hun sammen med prinsesse Benedikte ankom til koncerten "Slotsdysten" i anledning af Fredensborg Slots 300-års jubilæum, der fandt sted i Fredensborg Slotskirke tirsdag aften.

For første gang siden prinsesse Isabellas konfirmation i april var dronning Margrethe tirsdag aften igen tilbage i Fredensborg Slotskirke ved et kongeligt arrangement.

Her nød en veloplagt majestæt sammen med prinsesse Benedikte den festlige koncert "Slotsdysten" i anledning af Fredensborg Slots 300-års jubilæum. 

Ved ankomsten var de kongelige søstre klar til at træde ind i den smukke kongelige loge fra midten foran, men der var til dronningens overraskelse lukket. 

Dronningen fandt dog lynhurtigt en løsning og en anden vej ind, som du kan se i videoen øverst i artiklen

Festlig koncert

Koncerten "Slotsdysten" handler om fire nordsjællanske og københavnske slotte og deres rivalisering om at være majestætens foretrukne lystslot. 

Den 11. oktober 1722 indviede Frederik IV og Sophie Amalie det nye lystslot Fredensborg.

Særligt musikstykke

Navnet skulle minde eftertiden om afslutningen på Store Nordiske Krig to år forinden, og hele hofceremoniellet var sat i gang.

Den tyske hofdigter Johan Joachim Hoë von Hoënegge og hans hamborgske kollega, komponisten Reinhard Keiser skabte sammen en festkantate (en vokalkomposition akkompagneret af instrumenter, red.) til fejringen, som dronningen og prinsesse Benedikte så kunne nyde tirsdag aften i slotskirken med omkring 200 inviterede.

"Slotsdysten"-koncerten kan ligeledes opleves den 12. oktober i Fredensborg Slotskirke, den 13. oktober i Frederiksborg Slotskirke, den 2. november i Frederiksberg Slotskirke, den 5. november i i riddersalen i Koldinghus og den 6. november i i riddersalen på Rosenborg Slot. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden