2. apr. 2020
Af Trine Larsen

Se dronningens ønske før fødselsdagen

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20170124_hjp7541web_0.jpg
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe ønsker sig hverken gaver eller blomster på sin fødselsdag og beder indtrængende folk om, at give blomster til nogen, der har det svært og trænger til opmuntring, i stedet for at betænke majestæten
Dronning Margrethe er ude i god tid med en særlig og kærlig appel til de danskere, der kunne tænkes at ville sende majestæten en blomster-hilsen nu, hvor dronningen ikke kan holde sin 80 års fødselsdag. Men den søde gestus frabeder dronningen sig - dronningen vil hellere have, at folk i stedet sender blomster til dem, der i disse tider har det særlig svært og som har brug for en opmuntring.
Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse, som netop er udsendt; I lyset af den alvorlige situation for mange danskere i forbindelse med udbredelsen af coronavirus har Hendes Majestæt Dronningen et særligt ønske i anledning af den forestående 80-års fødselsdag den 16. april.

Digitale hilsner

Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid.

En anden tradition, der ændres i år, er muligheden for personligt at møde op for at skrive gratulationer i Det Gule Palæ. I stedet vil der fra den 14. april blive oprettet en gratulationsliste på Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen.

Læs mere om: