Se eller gense "Dronningens nye have"

Foto: DocEye / DR
Dronning Margrethe og prins Henrik fik i april ny slotshave på Fredensborg Slot. Se eller gense DR-dokumentaren om tilblivelsen af den nye enestående barokhave i aften på DR1.

DR1 har i aften et godt alternativ til alle de seere, der ikke har nerver til at se håndboldkampen mellem Danmark og Ungarn.

Kl. 20.30 genudsender DR1 nemlig udsendelsen "Dronningens nye have" - et dokumentarprogram om tilblivelsen af den nye, enestående barokhave ved Fredensborg Slot.

Tre års arbejde

Igennem tre år har DR fulgt det store arbejde med at genskabe den gamle slotshave på Fredensborg Slot, hvor dronning Margrethe og prins Henrik har residens halvdelen af året.

Arbejdet med slotshave begyndte i 2011, og seerne kan i aften følge det omfattende arbejde og enorme projekt til godt 60 millioner kroner. Restaureringen følges nøje ikke mindst af dronning Margrethe, der også tages med på råd, når de store beslutninger skal tages - ligesom hun orienteres, når projektets mange udfordringer bliver en trussel for tidsplanen. Ikke mindst volder både klima og dyr store problemer for de hundreder af fagfolk på opgaven.

Dronning Margrethe helt oppe på mærkerne

Seerne kan bl.a. følge, når de tonstunge og enestående skulpturer i haven bliver restaureret af landets dygtigste stenhuggere, og når de 250 gamle lindetræer skal fældes og genplantes. Udsendelsen viser også, hvordan 24.000 kubikmeter jord flyttes rundt i haven, hvor den arkæologi-interessede dronning kommer helt op på mærkerne, da et ukendt stykke murværk bliver opdaget i et hjørne af haven.

Se med i aften kl. 20.30 i udsendelsen "Dronningens nye have", hvor det viser sig, at ét af slotshavens mindre dyr bliver den største trussel for projektet, som alle heldigvis i dag kan glæde sig over står færdigt i al sin pragt.

I BILLED-BLADETs video herunder viser slotsforvalteren på Fredensborg Slot rundt i den smukke have:

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden