30. apr. 2020
Af Trine Larsen

Se hvad dronning får til aftensmad

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe kunne torsdag aften nyde aftensmaden på Fredensborg, med noget helt særligt, frisk og meget dansk på tallerknen. Læs med her, hvad det var.

Dronning Margrethe kan i dag sætte sig til middagsbordet på Fredensborg Slot og glæde sig til et måltid med nye danske frilandskartofler. De første af slagsen blev nemlig gravet op i går i Vojens og bragt via Amalienborg til det kongelige middagsbord på Fredensborg Slot.

Det er en tradition, at Danmarks Kartoffel Råd hvert år afholder DM i dyrkning af kartofler på friland. Det er sket gennem 22 år og vinder kartoflerne bliver derefter leveret til kongehuset.

Grundet Corona-situationen har det ikke været muligt at afholde DM i år, men Danmarks kartoffel Råd ville ikke snyde dronningen for den smagfulde oplevelse og udpegede derfor en tidligere deltager i dyrkningaf kartofler på friland, Aksel Sørensen fra Vojens som manden, der skulle levere de nye danske kartofler til kongehuset.

TV2's politiske redaktør, Troels Mylenberg er i år kartoffel-ambassadør for Danmarks Kartoffel Råd og han var derfor med, sammen med formand Johs. Nørregaard Frandsen, til at grave kartofler op i Vojens. Kartoflerne til dronningens blev derefter vejet, lagt i en sød kurv og så overdraget til Jørn S. Larsen, der som grundlægger af Danmarks kartoffelråd bragte dem videre til dronningens køkken.

Hvad Troels Mylenberg selv bruger kartofler til, hvad der er hans favorit og hvorfor haMylenberg har sagt ja til det ærefulde hverv med at fremme og øge opmærksomheden for det danske guld, kartoflen, kan læses i næste nummer af BILLED-BLADET.

Læs mere om: