1. apr. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Se kongehusets årsberetning

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-48013_0.jpg
Foto: Keld Navntoft/BILLED-BLADET
Sociale aktiviteter har der været mange af for dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og de øvrige medlemmerne af kongehuset. Det kan man læse om i den royale årsrapport for 2015, som du kan læse i sin helhed.

I årsrapporten 2015 fra kongehuset er der blandt andet sat fokus på de royales sociale aktiviteter.

2015-lanceringen af julemærket var især en stor begivenhed med både dronning Margrethe og kronprinsesse Mary i fremtrædende roller.

Dronningen var kunstneren bag årets Julemærke fra Julemærkefonden og var i den anledning sammen med Kronprinsessen til stede ved præsentation af Julemærket 2015 den 29. oktober på Københavns Rådhus. Dronningen har to gange tidligere tegnet Julemærket i 1970 og 2003.

Salget af julemærkerne går til Danmarks fire Julemærkehjem, hvor omkring 750 børn hvert år tager ophold for at få hjælp til at håndtere problemer som mobning og ensomhed. Kronprinsessen deltog i lanceringen som protektor for Julemærkefonden.

Blandt de øvrige sociale aktiviteter, der fremhæves i årsberetningen er Dronningens Feriebys 25-års jubilæum.

I anledning af jubilæet besøgte Dronningen den 31. august feriebyen i Grenaa og besigtigede her et af de 44 nyrenoverede feriehuse. Dronningens Ferieby er målrettet familier med særlige behov, og der fokuseres på at skabe en ramme for ferien, hvor familien er så selvhjulpen som muligt. Dronningens Ferieby er ejet af Scleroseforeningen, og Dronningen har gennem sin protektion for Scleroseforeningen lagt navn til feriebyen.

Året har budt på et utal af øvrige aktiviteter, som man kan læse meget mere om i rapporten.

Læs hele kongehusets årsrapport her

Læs mere om: