14. apr. 2020
Af Trine Larsen

Se prins Henriks kærlighedsgave til dronningen efter sin død

   
Foto: Kim Refslund/DR og Jesper Sunesen
I DR1-udsendelsen "Dronningen holder frikvarter", der er lavet i anledning af majestætens 80-års fødselsdag, fortæller majestæten om en smuk gave, hun har fået af prins Henrik ... EFTER hans død.

Dronning Margrethe viser med al tydelighed i tv-udsendelsen "Dronningen holder frikvarter" på DR1 den 14. april 2020, hvor meget kunsten betyder for hende. For kunsten er, selvom dronningen tager det meget alvorligt, dér, hvor dronningen fordyber sig og samler kræfter til sin gerning.

Det kommer frem i den smukke udsendelse, hvor seerne bliver ført med ind i dele af dronningens liv, som ikke tidligere har været set i offentligheden.

Prins Henriks smukke hjerte

Og at dronningen også havde glæden ved kunst til fælles med sin afdøde mand, prins Henrik, er også tydeligt, for i udsendelsen roser dronningen sin mands skulpturer, som står i haverne på mange slotte.

Men én af dem har en helt særlig plads i dronningens hjerte.

Det er en af prinsens seneste skulpturer, som seerne så dronningen finde plads til på vinslottet i Sydfrankrig, hvor den også fik en lysspot, så man bedre kan se den.

Prins Henriks kærlighedsgave

- Skulpturen med de to hænder, der holder et hjerte, skabte min mand sidste år. Men han fik også lavet en lille én, i hvid marmor, som jeg fik på min fødselsdag i år, fortæller dronningen tydeligt rørt over gaven, som hun modtog 16. april 2018 - EFTER prinsens død den 13. februar 2018.

https://imgix.billedbladet.dk/109-1a.jpg
Foto: Kim Refslund/DR

- Jeg kendte ikke til den, men hans nærmeste medarbejdere vidste, at han ville, at jeg skulle have den, siger dronningen om den særlige kærlighedsgave, som majestæten også havde stående bag sig på Fredensborg Slot, da hun den 17. marts holdt sin historiske tale til danskerne midt i Corona-krisen.

- Det var meget specielt...meget specielt pludselig at få den. Den står nu på Fredensborg, fortæller dronningen fattet, men tydelig bevæget ved tanken om sin mands sidste kunstneriske kærlighedsgave.

Læs mere om: