Se prinsesse Isabellas særlige armbånd fra farmor

Prinsesse Isabella går altid med sit guldarmbånd. Her er hun til OL i London
Prinsesse Isabella går altid med sit guldarmbånd. Her er hun til OL i London
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Da prinsesse Isabella fyldte fem år, fik hun ligesom de andre prinsesser i kongehuset et sødt guldarmbånd

Der var én gave, prinsesse Isabella blev særligt glad for, da hun på sin femårs fødselsdag den 21. april pakkede gaver op hjemme på Amalienborg. Det var det fine, smalle guldarmbånd, hun fik, og som er magen til det armbånd, alle kongehusets små piger får, når de fylder fem år.

Det enkle guldarmbånd viser, at Isabella nu er blevet en stor pige, der har ret til at bære familiens traditionsrige smykke. Det er en ganske særlig hæder, og Isabella blev da også så glad for gaven, at hun går med den altid, både når hun skal være i fin kjole, og når hun løber rundt i sommershorts og leger.

Det var dronning Ingrid, der indførte traditionen i familien. Hun fik nemlig selv et guldarmbånd af sin mor på sin femårs fødselsdag i 1915. Blot fem år senere døde hendes elskede mor, den engelskfødte prinsesse Margaret, og siden var armbåndet et kært minde for Ingrid, et bånd til lykkelige barndomsdage.

Da dronning Ingrid fik tre døtre, Margrethe, Benedikte og Anne-Marie, besluttede hun, at de på deres femårs fødselsdag skulle have et armbånd magen til hendes. Alle tre piger blev lykkelige for, den søde og betænksomme gave. Ganske vist måtte barne- armbåndet senere skiftes ud med et større, da dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie blev voksne, men de har altid armbåndet på. Indtil den dag dronning Anne-Maries armbånd knækkede.

- Jeg blev dybt ulykkelig, indtil det blev repareret. Siden har jeg ikke haft det af, har hun forklaret.

De små oprindelige armbånd, som de tre prinsesser fik, er ikke kasseret, de er i stedet omhyggeligt blevet gemt, og det er sandsynligvis dronning Margrethes eget armbånd fra barndomsårene, der nu er gået i arv til prinsesse Isabella. For dronning Margrethe har ingen døtre, som kunne overtage hendes armbånd. Det har derimod både prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie.

- Både prinsesse Benedikte og jeg har givet vores døtre et armbånd magen til, og de giver´et til deres egne døtre, når de fylder fem, har dronning Anne-Marie fortalt BILLEDBLADET.

De næste i den kongelige familie, der får det søde guldarmbånd, bliver prinsesse Josephine, når hun fylder fem år den 8. januar 2016, og prinsesse Athena, der fylder fem den 20. august 2017. Indtil da er Isabella kongehusets yngste modtager af armbåndet. Det er hun vældig glad for, ikke mindst fordi armbåndet er det synlige bevis på, at hun nu er blevet en rigtig stor pige.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden