Se video: Dronningen hylder Norges kongepar

Dronning Margrethe og kong Harald

Dronning Margrethe og kong Harald

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe hylder sine gode venner, Norges kongepar med en video-hilsen i sidste del af NKR's serie, "Rex Faktor - Kongeparrets rejser for Norge", der er lavet i anledning af kongeparrets 30 år som regenter. og sendes på NRK.

I den sidste af syv udsendelser om det norske kongepars rejser for Norge, der sendes på NRK, i anledning af deres 30 års regeringsjubilæum, sender både dronning Margrethe og tidligere præsident Clinton en særlig hilsen til kongeparret i Norge, kong Harald og dronning Sonja.

Serien sendes samtidig med at danske seere kan følge succes-serien, "Crossing Atlantic", der handler om den norske kronprinsesses flugt fra nazisterne under 2. Verdenkrig til USA.

Daværende kronprinsesse Märtha flygtede  - efter invitation fra den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt - til USA og kong Harald boede derfor som lille prins et stykke tid i Det Hvide Hus.

- Det var spændende at høre kong Harald fortælle om, da han boede i Det Hvide Hus, mens vi gik rundt i gangene, fortæller Bill Clinton, der husker kongeparrets besøg tydeligt bl.a fordi kongen og dronningen stod adskilllige minutter foran Det Hvide Hus - uden at værterne Bill og Hillary Clinton, var i syne.

Det viste sig, at de var blevet forsinket, og da de endelig kom sagde kong Harald humoristisk: - Velkommen til Det Hvide Hus.

Mens både præsidenten og kongeparret brød ud i latter, er det også tydeligt, at den danske dronning sætter pris på sine morsomme kolleger mod nord. Kongeparret valgte da også Danmark til deres første statsbesøg.

- Da de kom i 1991, var det noget jeg så vældigt frem til, fordi vi kendte hinanden godt. Det var en begivenhed jeg virkelig havde glædet mig til, siger dronning Margrethe til NRK i hilsenen, der er optaget i år, trods pandemiens begrænsninger.

 Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Dronning Margrethe påpeger i sin hilsen den store respekt, hun har for kongen og dronningen, som er blevet en nær veninde, efter at dronning Margrethe gav den nybagte dronning Sonja kongelige råd.
- Harald og Sonja, I repræsenterer jeres land - nej, I ER jeres land. Det gør mig glad, hver gang, jeg ser det, siger dronningen.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden