Tirsdag, 20. oktober 2020 - af Trine Larsen

Seneste nyt: Dronningen aflyser nytårskurene

Foto: Aller Media
Dronning Margrethe har godt to måneder før, hun skulle holde sin traditionelle nytårskur og -taffel for regeringen og det officielle Danmark, aflyst alle arrangementerne.

Dronning Margrethe har aflyst alle nytårskure i 2021.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den historiske aflysning er netop blevet meddelt i en pressemeddelelse fra hoffet.

Aflysningen gælder først og fremmest den traditionelle nytårskur- og taffel, der altid afholdes 1. januar for regeringen, Folketingets formand og repræsentanter for det officielle Danmark.

Det betyder, at den kongelige familie og alle de inviterede herrer og damer må lade deres fine gallakjoler og kjolesæt blive hængende hjemme i klædeskabet. Dem bliver der ikke brug for i år.

Også de efterfølgende nytårskure for diplomatiet og de højere rangklasser, der ligger i de følgende dage efter nytår, er også aflyst.

Dronning Margrethe har taget beslutningen, fordi corona-smitten stadig er udbredt.

Covid-19 var også årsagen til at dronningen i foråret måtte aflyse sin 80-års fødselsdagsfejring i april.

 

Nyt arrangement i kalenderen

I meddelelsen fra kongehuset hedder det dog, at der er lagt op til en mindre nytårskur den 4. januar for Statsministeren og enkelte repræsentanter for det officielle Danmark.

Læs hele pressemeddelelsen her:

"Som følge af den fortsatte udbredelse af COVID-19 i Danmark har Hendes Majestæt Dronningen besluttet at aflyse nytårstaflet for regeringen, Folketingets formand, repræsentanter for det officielle Danmark og Hoffet den 1. januar 2021. De efterfølgende nytårskure for Højesteret, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets vagtgående Officerskorps, det diplomatiske korps, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der skulle have fundet sted den 4. og 5. januar 2021, aflyses ligeledes. I Dronningens regeringsperiode er den traditionsrige nytårsfejring i Kongehuset kun blevet aflyst én gang før. Det skete i 2005 som følge af tsunamien i Sydøstasien i julen 2004.   Der vil i stedet blive afholdt en mindre nytårskur på Christiansborg Slot den 4. januar 2021 for statsministeren og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark.   Der vil fra nytårsdag og en uge frem være mulighed for at fremsende en digital nytårshilsen til Dronningen på Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk.   Dronningen holder traditionen tro nytårstale den 31. december 2020 klokken 18.00."

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden