Fredag, 16. juli 2021 - af Trine Larsen

Sidste nyt om kongeskibet Dannebrog

Kongeskibet Dannebrog
Foto: Hanne Juul
Siden kongeskibet Dannebrog lørdag måtte vende om, og med hjælp sejle retur til Frederikshavn på vej til Færøerne, har teknikere knoklet for at finde fejlen på motorerne, der satte ud. I går sejlede skibet test-sejlads, og i dag afgøres det, om skibet kan sejle til Nordatlanten som en del af dronningens rejse på Færøerne og senere Grønland

Efter i flere dage at have arbejdet intenst på at finde fejlen på kongeskibet Dannebrogs motorer, der udsendte tyk røg op gennem skorstenen, blev Dannebrog i går sendt ud på sin første testsejlads.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sejladsen vil afgøre, om det er sikkert og muligt for skibet at blive en del af dronningens besøg på Færøerne, som foregår lige nu, og turen til Grønland, som dronningen besøger fra 24. juli til 5. august.

- Endnu er der ikke endeligt og afgørende nyt. Og den endelige beslutning er ikke taget, lyder det fra Forsvarskommandoens presseafdeling, som BILLED-BLADET har været i kontakt med.

Her fortælles det, at endnu en prøvesejlads i dag vil afgøre, om kongeskibet kan deltage i dronningens program.

- Vi forventer at kunne melde den endelige beslutning ud sent fredag, lyder det fra Forsvarskommandoen.

På BILLED-BLADET følger vi situationen nøje og vil opdatere, så snart der er nyt om kongeskibet.

Indtil videre klarer dronning Margrethe sig mere end strålende uden kongeskibet, der ellers, som altid, skulle have fungeret som dronningens hjem under besøget på Færøerne, men i stedet er dronningen og hendes følge, bl.a. hofdame Annelise Wern, ceremonimester oberst Lasse Harkjær og kabinetssekretær, Henning Fode m.fl. blevet indlogeret på et hotel i Thorshavn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden