16. jun. 2020
Af Christinna Braun

Sjældent syn: Dronning Margrethe på videoopkald

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
På grund af corona måtte flere børn blive hjemme fra dronningens forsinkede fødselsdagsfejring, men hun var i kontakt med dem på anden vis.

Dronning Margrethe holdt forsinket fødselsdag på Christiansborg Slot præcis to måneder efter, hun fyldte 80 år. Ti glade og spændte børn var æresgæster og skulle fremvise flotte malerier, som børn i alle 98 kommuner havde fremstillet som fødselsdagsgaver til dronningen.

Det var oprindeligt planen, at to børn fra hver af de 98 kommuner skulle have været inde og fremvise malerier, men på grund af corona måtte planerne ændres. Men dronning Margrethe var alligevel i kontakt med mange flere børn, end de ti der fysisk var på Christiansborg Slot.

På videoopkald med dronningen

Undervejs i ferniseringen kunne dronning Margrethe nemlig både se og tale med flere af børnene gennem et videoopkald. Det sås i TV 2-programmet "Børnenes dronning".

Der blev både danset og sunget for majestæten, og flere børn fik lov til at stille spørgsmål, som dronningen fint svarede på. Dermed blev dronningen alligevel fejret i stor stil, selvom det var en noget anderledes fejring end først planlagt.

Læs mere om: