15. jun. 2021
Af Marianne Singer

Sker yderst sjældent: Her gør Mary en undtagelse

Kronprinsesse Mary i Rødovre lørdag. 
Kronprinsesse Mary i Rødovre lørdag.
Foto: Steen Brogaard for Mary Fonden
Inden Danmarks kamp mod Finland lørdag deltog kronprinsesse Mary i et festligt arrangement i Rødovre, hvor hun overraskede med en sød gestus.

Stemningen var lørdag aften trykket hos kronprinsparret, efter at Christian Eriksen kollapsede under Danmarks EM-landskamp mod Finland i Parken i København.

Forinden havde humøret dog været højt hos kronprinsesse Mary, da hun som formand for Mary Fonden var på et hemmeligt besøg på en stille villavej i Rødovre, hvor hun deltog i en hyggelig vejfest.

Sød overraskelse

Her fik en lille dreng sig en glædelig overraskelse, da kronprinsesse Mary under fodboldfesten skrev sin kongelige autograf på hans trøje.

https://imgix.billedbladet.dk/kkk.jpg
Foto: Steen Brogaard for Mary Fonden

Det sker ellers ekstremt sjældent, at de kongelige skriver autografer.

Det seneste billede, som BILLED-BLADET har kunnet finde af kronprinsesse Mary, der giver en autograf, er fra 2012, hvor hun skrev sit navn i overkonstabel Jimmi Henriksens autografbog under et besøg på KFUM Soldaterhjem i Fredericia.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-931501_1.jpg
Foto: Aller Media

Spillede med

Fodboldfesten i Rødovre var en del af initiativet Fantastiske Fodboldfester, som Mary Fonden står bag sammen med DBU, DR og Østifterne.

Initiativet skal være med til at få danskerne til at mødes, der hvor de bor under EM-slutrunden. Formålet er at give et tiltrængt løft til de lokale fællesskaber.

Kronprinsessen besøgte vejfesten og brugte bl.a. tiden på at spille en lille fodboldkamp sammen med både børn og voksne.

https://imgix.billedbladet.dk/kk_1_0.jpg
Foto: Steen Brogaard for Mary Fonden

På det andet hold var fodboldlegenden ’Store Larsen’, der også var inviteret med til festen.

Vigtigt fælleskab

”Jeg er virkelig glad for, at danskerne har taget vores opfordring til sig. De mange henvendelser, vi har fået fra hele landet, vidner om en stor lyst til at bidrage til de lokale fællesskaber og viser også, hvor meget der er brug for det. Jeg håber, at festerne kan være med til at understøtte fællesskaberne – også når den sidste kamp er fløjtet af”, siger kronprinsesse Mary ifølge Mary Fondens pressemeddelelse, der blev udsendt lørdag, inden kampen i Parken gik i gang.

Læs mere om: