Mandag, 30. november 2020 - af Trine Larsen

Skøn overraskelse fra dronning Margrethe

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe. 
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe sender ikke kun hilsner til Rigsfællesskabet, Færøerne og Grønland i sin nytårstale. I år handler kongehusets digitale julekalender også om Rigsfællesskabet og kan endda følges på flere sprog

For femte år i træk udsender kongehuset en digital julekalender, der på flere måder har dronning Margrethe som omdrejningspunkt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er i hvert fald dronningens håndlavede nisser, der igen i år skal på juleeventyr. Sidste år var nisserne rundt på de danske slotte og i år går rejsen videre ud i Rigsfællesskabet, nemlig til både Grønland og Færøerne. 

Dronning Margrethe sender Nissepigen afsted for at finde sine to søskende, som hun ikke har set og fejret jul med i 100 år, fordi de blev væk, da kong Christian 10. og dronning Alexandrine var på såkaldt kongefærd til Færøerne og Grønland i 1921.

I det kongelige juleeventyr vil Rigsfællesskabets juletraditioner, myter og sange blive flettet ind i historien, der kan følges på bl.a. kongehusets hjemmeside og Instagramprofil Det Danske Kongehus.

 

Julekalenderen begynder - selvfølgelig - den 1. december og varer til og med juleaften den 24. december.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden