4. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Skøn video: De kongelige heste på tur midt i København

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik samt dronning Margrethe er glade for de royale kladruber-heste, som holdes i form på en helt speciel måde.

Der sker ikke meget af i officiel karakter for kronprinsesse Mary og kronprins Frederik og dronning Margrethe i denne tid.

Og der er slet ingen store begivenheder med de royale Stald-Etats flotte heste i aktion.

De kongelige heste skal holdes i gang

Hestene skal dog holdes i gang, og derfor får de herlige ture gennem København, og det har kongehuset lavet en fin video af.

Her kan man se Den Kongelige Stald-Etats kladrubere i gang med daglige ture gennem København for at træne hestene i at færdes i hovedstadens trafik.

Køretur i København

- For en af Kongehusets yngste heste, den femårige Cabaletta, var gårsdagens køretur blandt hans første for firspand. Cabaletta var som en del af oplæringen placeret som stanghest sammen med Rava på 17 år, der er staldens mest erfarne hest, lyder det i teksten til kladruber-heste videoen.

Sammen med to øvrige erfarne heste kørte de fire kladrubere, og en anden karet med to heste, en lang tur gennem hovedstaden.

Hestene kom forbi mange af Københavns skønne steder.

Red forbi Kastellet

Turen gik fra Slotsholmen og forbi Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv, og herfra til Amalienborg og videre ud til pavillonerne på Toldboden, hvor de to kareter med kuske besøgte Kastellet.

Herefter gik turen forbi Nyboder og ind over Nytorv i Indre By og tilbage til Christiansborg Ridebane.

Læs mere om: