Smuk afsked: Derfor betød Ingrid så meget for kronprins Frederik

Dronning Ingrid og kronprins Frederik

Dronning Ingrid og kronprins Frederik

Foto: Aller Foto
I dag er det 20 år, siden dronning Ingrid blev begravet. For kronprins Frederik var det vigtigt at få taget en smuk afsked med sin elskede mormor.

I dag er det 20 år, siden dronning Ingrid blev begravet.

Dronning Ingrids begravelse i Roskilde Domkirke blev en smuk og velafviklet højtidelighed, anført den af kongelige konfessionarius Christian Thodberg.

Han var tydeligt bevæget under velsignelsen efter sin begravelsestale.

Kronprins Frederik i tårer

For kronprins Frederik var det meget følelsesladet at tage afsked med sin elskede mormor.

Ingrid var nok den person i den royale familie, der de første 25 år af Frederiks liv, hjalp ham til at få et tåleligt forhold til kronprinsrollen.

Ingrid forstod Frederik

Dronning Ingrid forstod bedre end nogen anden sit barnebarns udsatte position, og hun lærte kronprins Frederik at se lysere på sin arv og skæbne som tronfølger.

Kronprins Frederik og dronning Ingrid havde en helt særlig forbindelse, fordi hun altid var så nærværende og gav kronprinsen plads.

Vigtig for kronprinsen

Dronning Margrethe har i portrætbogen ”Under bjælken” udtalt sig om forholdet mellem Frederik og dronning Ingrid.

- Mor har været meget vigtig for Frederik. Meget vigtig. Hun så meget af min far i ham. Jeg vil tro, han en gang imellem har hældet sit hoved til hende, når han syntes, at det blev for broget det hele, siger Margrethe.

Ilede hjem fra Australien

Kronprins Frederik var i begyndelsen af november 2000 i Australien, da han fik den triste nyhed, at dronning Ingrid lå for døden.

Frederik landede tidligt om morgenen den 7. november i Kastrup og ilede til Kancellihuset i Fredensborg for at være ved dronning Ingrids side.

Ingrid hørte Frederiks stemme

- Det var en smuk afsked. Hun kunne stadig høre min stemme og hviske et par små ting til mig, fortæller kronprins Frederik i ”Under bjælken” om den sidste stund med dronning Ingrid.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden