17. feb. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Smuk krans fra børnebørnene til prins Henrik

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20180217_mho8138_2.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
I Christiansborg Slotskirke pryder flere kongelige kranse purpurklædet foran prins Henriks båre.

Prins Henriks båre er i Christiansborg Slotskirke på sørgelejet Castrum Doloris, som i flere hundrede år har været en fast tradition i kongehuset. Ved båren har dronning Margrethe og kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie i formiddag været på besøg. Og de næste dage kan danskerne komme tæt på prins Henriks båre i slotskirken. Flere kranse er blevet lagt på det purpur-farvede klæde ved båren i kirkerummet. En af kransene er fra prins Henriks børnebørn. På kransens silkebånd står skrevet ”Grand Papa”.

Kranse fra Daisy og kronprinsparret

Også dronning Margrethe er der krans fra, og på den står ”Daisy”. Desuden er der foran båren kranse fra kronprinsparret samt fra prins Joachim og prinsesse Marie. Der er på hver side af den kongelige kiste krans fra dronning Anne-Marie og den græske del af familien samt fra prinsesse Benedikte.

https://imgix.billedbladet.dk/20180217_mho4241.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Prins Henriks ordener på sort fløjlspude

Det er i det hele taget en smuk og følelsesladet oplevelse, som venter de danskere, som ønsker at komme tæt på prinsens kiste på sørgelejet. Under Castrum Doloris er flere af prinsens ordener placeret på en sort fløjspude. Elefantordenens ordenskæde med ordenstegnet, elefanten, er der, ligesom Dannebrogsordenens storkommandørkors kan opleves.

Du kan sende dine hilsner og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her

Læs mere om: