Solbrun og smilende: Sådan nyder Frederik den danske sommer

Kronprins Frederik har været på en skøn og helt unik tur til søs.

Mens mange danskere er taget afsted på ferie, har kronprins Frederik og kronprinsesse Mary stadig kongelige opgaver i kalenderen.

Således skal kronprinsesse Mary til topmøde i Paris onsdag, mens kronprins Frederik mandag var på en dejlig tur til havs, hvor han har kunnet nyde det varme sommervejr.

Solbrun og smilende

En solbrun og smilende kronprins Frederik sejlede om eftermiddagen ud på det sydfynske øhav, fra Svendborg til Faaborg, sammen med 12 unge fra Red Barnets sommerferielejr fra Kalundborg.⁣

Se de søde billeder af kronprins Frederik til søs øverst i artiklen

Efter en time til søs blev sejlene hejst, og på dækket hjalp kronprinsen, der er en erfaren sejler, flere af børnene med at ordne tov og binde knob.

Og der blev også tid til en omgang Uno, som han sikkert har spillet med sine egne børn mange gange. 

Det var Skonnerten Fylla fra 1922, der i dag fungerer som uddannelsesskib og som tidligere var forsyningsskib på den grønlandske vestkyst, som dannede rammen om dagens sejlads.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Giver ro

- Jeg har endnu en gang fået bekræftet, at de initiativer vi tager og gør i Danmark - og særligt i Red Barnet - giver barnet eller den unge en ro og en tro på sig selv. Der er mange, der ikke helt kan finde fodfæste i deres egen tilværelse. Så kommer de her og får den ro og struktur, som børn i virkeligheden godt kan lide. 

- Jeg kan jo se, at de frivillige viser en glæde ved og et personligt kendskab til de enkelte børn, og børnene føler sig trygge og glade ved de frivillige. Det giver et særligt nærvær, at de frivillige tager sig tid, ved siden af deres arbejde, til at være der for de her unge mennesker, som måske har lidt mere brug for det end andre, siger kronprins Frederik i forbindelse med besøget, ifølge kongehuset. 

Engageret kronprins

Red Barnet har siden 1949 afholdt ferielejre for udsatte børn, unge og familier. 

Kronprins Frederik er protektor for Red Barnet og besøger med jævne mellemrum organisationens ferielejre samt oplevelsesklubber.

Det var dog første gang, at kronprinsen var med Red Barnet til havs.

Dejlige ophold

Red Barnet afholder både ferielejre for børn i alderen 7-12 år, teenlejre for unge i alderen 13-18 år og familielejre for forældre med børn i alderen 7-12 år.

Alle deltagere på Red Barnets ferielejre henvises af fagligt personale med indsigt og godt kendskab til de børn, unge og familier, som har brug for Red Barnets sociale tilbud.

I år arrangerer Red Barnet 53 sommerlejre rundt omkring i landet for omkring 1.200 børn og deres forældre. 

Godt samarbejde

Red Barnet har holdt ferielejre i samarbejde med Fylla siden 2019, og det er siden blevet en fast del af Red Barnets lejrkoncept.

Sejladsen foregår i det sydfynske farvand, og arbejdsopgaverne ombord på Fylla er mangfoldige og giver alle en plads fællesskabet.

Lejren faciliteres af frivillige i samarbejde med skibets besætning med fokus på fællesskab, samarbejde og tryghed.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden