25. maj. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Som en scene fra en film: Mary og Frederik overrasker alle ved Amaliehaven

Kronprinsparret
Kronprinsparret
Foto: Martin Høien
Det var noget af en overraskelse for mange, da kronprinsparret på en dejlig dag ved Amaliehaven pludselig kom gående med kurs mod en ventende chalup.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik deltager i dag sammen med dronningen og prinsesse Benedikte i markeringen af kongeskibet Dannebrogs 90-års jubilæum.

Mary og Frederik kom gående

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik samt prinsesse Benedikte sejlede fra Amaliehaven i chalup ud til Dannebrog ved Bøje 1 i Københavns havn.

Her var dronning Margrethe allerede ombord efter at have sejlet i chalup fra Nordre Toldbod ud til kongeskibet.

Kæmpe overraskelse ved springvandet

Mary og Frederik gav rigtig mange lokale københavnere og flere begejstrede turister en kæmpe overraskelse, da de spadserede fra Amalienborg forbi springvandet ved Amaliehaven og til kajkanten for at gå ombord i den ventende chalup, der skulle sejle dem ud til Dannebrog.

En smuk scene fra Amaliehaven

Det var næsten som en scene fra fiktionens verden, da kronprinsparret med stil og kæmpe smil kom spadserende og dryssede lidt magi ud over en ellers helt almindelig onsdag midt i København.

Kronprinsessen var et smukt studie i elegance i en kjole med elegante knapper, og også kronprinsen så godt ud i skarp uniform.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho4230ww.jpg
Kronprinsparret
Foto: Martin Høien

Mary og Frederik og prinsesse Benedikte sørgede for at vinke til alle ved kajen, og folk var ellevilde over at se de kongelige, som efter en kort sejltur med chaluppen tog hul på en god gang jubilæumshygge med dronningen og en feststemt besætning på kongeskibet Dannebrog.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho4306w.jpg
Kronprinsparret
Foto: Martin Høien

Læs mere om: