6. sep. 2018
Af af Trine Larsen

SOMMERTOGT: Dronning Margrethe fik buket af 92-årige Rita

Dronning Margrethe i Svendborg 2018
Dronning Margrethe i Svendborg 2018
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet og All Over Press
Dronning Margrethe mødte i dag en usædvanlig blomsterpige, nemlig 92-årige Rita fra Svendborg.

Dronning Margrethe fik i dag blomster af én af de hidtil ældste "blomsterpiger", som har overrakt buket til majestæten.

Det skete under dronningens besøg i Svendborg, hvor majestæten mødte 92-årige Rita Møndrup, der bor i Bryghuset - Demensbyen , som dronningen besøgte.

Det er "Demens-uge", og alle steder bliver der i denne uge sat fokus på sygdommen, der årligt rammer godt 85.000 danskere.

Dronning Margrethe har et særligt forhold til sygdommen, fordi prins Henrik led af demens, da han døde den 13. februar. Så det var med stor interesse, at dronningen besøgte demensbyen.

92-årige glædede sig til at hilse på dronning Margrethe

92-årige Rita Møndrup har boet to år i Demensbyen og fortalte BILLED-BLADET, at det er et alle tiders sted.

- Man føler sig tryg her. Især når man ikke husker så godt, sagde Rita Møndrup, der ihvertfald denne dag huskede det, hun skulle; nemlig at give buketten til dronningen ... og neje.

- Ja, lidt royal er man jo, ler Rita og fortæller, at hendes datter har købt nyt tøj til hende, fordi hun skulle møde dronningen og at hun har været oppe kl. 7.30, fordi frisøren kom forbi for at sætte lokkerne.

- Jeg har fulgt dronningen hele mit liv, og jeg glæder mig til, at skulle møde hende, sagde Rita Møndrup og viser, at hun ikke er uden humor.

- Det er sådan en fin buket ... Jeg tror, jeg "glemmer" at give dronningen buketten og tager den selv, smilede Rita, der klarede opgaven og det formentlig uforglemmelige møde med majestæten med bravour.

Læs mere om: