Søndag, 3. januar 2021 — af Trine Larsen

Stéphanie Surrugue: Jeg har et blødt punkt for prins Henrik

Stéphanie Surrugue og prins Henrik. 
Stéphanie Surrugue og prins Henrik. 
Foto: Martin Høien og Claus Fisker
I aften kl. 20 sender DR1 dokumentaren, "Dronningens Mand" som er lavet af DR's korrespondent, Stéphanie Surrugue, der indrømmer, at have "et blødt punkt for prins Henrik", som hun håber folk vil se en ny side af.

Udsendelsen om Prins Henrik, der sendes i aften, godt tre år efter prinsens død 13. februar 2018, er lavet på baggrund af et omfattende arkivmateriale og en masse lydbånd, der ikke tidligere har været offentliggjort.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Båndoptagelserne stammer fra Stéphanie Surrugues interview med prinsen i både Danmark og i Frankrig, forud for hendes succes-biografi, ”Enegænger - portræt af en prins" fra 2010. Disse optagelser med prinsen, sammen med filmmateriale fra DR og nogle hidtil ukendte optagelser, skal tegne et billede af prins Henrik, som han selv opfattede sit liv i kongehuset, som dronningens mand. 

- Jeg glæder mig til at vise en anden side af prins Henrik, siger Stéphanie Surrugue, der indrømmer at have et blødt punkt for prins Henrik, uden at udsendelsen er blevet farvet af den grund.

- Både jeg og Ole Junker, som jeg har lavet udsendelsen sammen med, ville give prins Henrik en stemme. Lade ham selv fortælle SIN historie. Det er Danmarkshistorie, og derfor ikke så vigtigt, om det blev lavet sidste år, nu eller om tre år.

- Det har været vores tanke, at lade prins Henrik selv fortælle. I stedet for at lade andre tale OM prins Henrik, så lader vi prins Henrik tale om prins Henrik. Med hans egne ord, siger Stephanie Surrugue og tilføjer:

- Der er altid så mange, der mener alt muligt om de kongelige. Nogle ved, hvad de taler om, nogle ved knapt nok, hvad de taler om, men her kunne vi lade prinsen selv fortælle. Hvis man lægger mærke til det, så behøvede jeg ikke engang at lave speak i udsendelsen, for med prinsens egne ord giver det sig selv. Det er prinsens historie. Det synes jeg er meget befriende, siger Stéphanie Surrugue.

 

Her kan du få et smugkig af aftenens dejlige udsendelse, og læg mærke til, at de tidligere sort-hvide optagelser er blevet farvelagt. Det er der en forsmag på herunder.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs det store interview med Stéphanie Surrugue om den nye dokumentar om prins Henrik i BILLED-BLADETs nytårsnummer, der er på gaden nu. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden