7. feb. 2019
Af Trine Larsen

Stéphanie Surrugue mindes prins Henrik

Stéphanie Surrugue
Stéphanie Surrugue
Foto: Krestine Havemann
DR's korrespondent i Frankrig, Stéphanie Surrugue, mindes prins Henrik ved at holde foredrag om prinsen i Den Danske Kirke i Paris. Stéphanie skrev i 2010 bogen "Enegænger - portræt af en prins", der blev til i tæt samarbejde med prinsen.

Danmarks Radios dygtige journalist og korrespondent i Paris, Stéphanie Surrugue, havde et særligt forhold til prins Henrik.

Hun mindes etårsdagen for prins Henriks død den 13. februar sidste år ved at holde et foredrag om prinsen.

Det fortæller Stéphanie Surrugue på sin Instragram-profil.

"Snart er det 1 år siden, at Prins Henrik gik bort. Her i Paris mindes vi på søndag eventyreren, gourmeten, kunstneren, vinbonden, eks-diplomaten og det kongelige familieoverhovede i Den Danske Kirke tæt på Champs Elysées, hvor jeg holder foredrag om Prins Henrik og bogen "Enegænger". Søndag 10. februar kl. 14.00."

Særligt forhold til prins Henrik efter bogen "Enegænger"

Stéphanie Surrugue, der er halvt fransk, udgav i 2010 den fremragende bog "Enegænger - portræt af en prins", der viser mange sider af prinsens spændende og facetterede personlighed.

Bogen blev til via talrige samtaler med prins Henrik selv, både i Danmark og i Frankrig, og den viser et meget ærligt og præcist billede af prinsen, som kun de færreste kendte.

https://imgix.billedbladet.dk/enegaenger.jpg
Foto: Politikens Forlag

Blandt de få inviterede

Stéphanie Surrugue fik i forbindelse med tilblivelsen af bogen også talt med prinsens familie. Blandt andet medvirker dronning Margrethe i bogen, ligesom flere venner og samarbejdspartnere fortæller om prinsen.

Det særlige forhold til prins Henrik gjorde, at Stéphanie Surrugue var blandt de få, der blev inviteret til den specielle mindehøjtidelighed, der efter prins Henriks eget ønske blev holdt for venner og nære bekendte dagen inden bisættelsen i Christiansborg Slotskirke.

SE BILLEDERNE: Prins Henrik og dronning Margrethes store kærlighed

Den Danske Kirke i Paris skal nok blive fyldt til sidste plads, når Stéphanie Surrugue fortæller om prinsen og bogen, for også blandt danskere i Frankrig var prinsen en populær personlighed, og lige nu har Stéphanie Surrugue foreløbig ingen planer om at holde foredraget i Danmark.

Læs mere om: