14. jun. 2021
Af Marianne Singer

Stolt farmor Margrethe: Godt gået, Christian!

En stolt dronning Margrethe klapper kærligt sit barnebarn, prins Christian, på skulderen efter en veloverstået festgudstjeneste.
En stolt dronning Margrethe klapper kærligt sit barnebarn, prins Christian, på skulderen efter en veloverstået festgudstjeneste.
Foto: Martin Høien
Stoltheden lyste ud af dronning Margrethe, da hun kærligt klappede sit 15-årige barnebarn, prins Christian, på skulderen, efter at de sammen med kronprins Frederik havde deltaget i den store festgudstjeneste i Haderslev Domkirke.

Det var en bragende stolt dronning Margrethe, 81, der anerkendende og kærligt klappede sit barnebarn prins Christian på 15 år på skulderen efter en veloverstået dansk-tysk festgudstjeneste i Haderslev Domkirke søndag formiddag.

Forinden havde prins Christian, der er nummer to i tronfølgen efter sin far, kronprins Frederik, på rolig og selvsikker måde klaret sin første store officielle opgave for kongehuset i selskab med sin farmor og far.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho0200gal_135.jpg
Foto: Martin Høien
https://imgix.billedbladet.dk/_mho0203_1.jpg
Foto: Martin Høien

Travle timer

Prins Christan deltog søndag i to store programpunkter i forbindelse med den officielle fejring af 100-året for Genforeningen.

Først kørte han klokken 10.00 med dronningen og kronprinsen i karet over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

https://imgix.billedbladet.dk/_han3927ny.jpg
Foto: Hanne Juul

Samme sted, som kong Christian 10. den 10. juli 1920 red over den gamle grænse på den hvide hest Malgré Tout.

Derefter deltog det kongelige trio i den dansk-tyske festgudstjeneste i Haderslev Domkirke, hvor blandt andre statsminister Mette Frederiksen og den tyske forbundepræsident Frank-Walter Steinmeier deltog.

Læs mere om: