Onsdag, 30. september 2020 — af Trine Larsen

Stolt prinsesse åbner ny butik mod madspild

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prinsesse Marie besøgte i går det belastede ghetto-område Tingbjerg, hvor prinsessen sammen med fødevareminister Mogens Jensen åbnede den femte Wefood-butik, der er Folkekirkens Nødhjælps butikker, som bekæmper madspild ved at sælge supermarkedernes overskudsvarer. Det skete på Danmarks første officielle madspildsdag.

Prinsesse Marie havde en travl dag i går, for det var Danmarks første officielle madspildsdag - og kampen mod madspild er et af prinsessens hjertesager. Derfor var prinsessen med fra morgenstunden for at sætte fokus på det store madspild, der er i Danmark og kampen mod at komme madspild til livs.

- Det er så fantastisk og jeg håber, at alle danskere vil være med til at komme madspild til livs, sagde prinsesse Marie, der i løbet af dagen besøgte ghetto-området Tingbjerg, nær Brønshøj, nord for København, hvor Folkekirkens Nødhjælp, som prinsessen er protektor for, åbnede sin femte Wefood butik. Butikken får overskudsvarer fra bl.a Bilka, Føtex og Netto, som de sælger billigt og overskuddet går til bekæmpelse af sult i den tredje verden.

- Jeg er meget stolt over af at være en del af en så innovativ organisation. Det er fantastisk, at Folkekirkens Nødhjælp, som er sat i verden for at bekæmpe sult, med Wefood er med til at omsætte Wefood til sultbekæmpelse, sagde prinsessen glad efter at have set butikken og de mange varer og holdt officiel åbningstale.

På vej ud af butikken fik BILLED-BLADET et par ord fra prinsessen, som kan ses i videoen her, men inden blev prinsessen klappet afsted af Ali, en lokal midaldrende herre, der var stor fan af prinsessen.

- Velkommen til Tingbjerg, Det glæder os at du kommer her i Tingbjerg, sagde Ali glad, mens han klappede af prinsessen og fortalte hende, at han var en ivrig kunde i Wefood- butikken og glædede sig til at kunne komme der hver dag.

Se videoen og læs også reportagen fra prinsesse Maries besøg i Claus Meyers madhus, som er med i BILLED-BLADET, der udkommer i morgen 1.oktober.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden