Torsdag, 8. april 2021 — af Marianne Singer

Stor dag venter: Derfor var prinsesse Isabellas fødsel historisk

Kronprinsesse Mary sammen med prinsesse Isabella og prins Vincent på et af de fine sensommerbilleder, som kongehuset delte sidste år. 
Kronprinsesse Mary sammen med prinsesse Isabella og prins Vincent på et af de fine sensommerbilleder, som kongehuset delte sidste år. 
Foto: Franne Voigt for Kongehuset
Om to uger fylder prinsesse Isabella 14 år og bliver helt sikkert fejret stort af sin familie og venner. Også hendes fødsel i 2007 var en stor festdag og på flere måder historisk.

Om kun to uger tager prinsesse Isabella hul på sit andet år som teenager, når hun den 21. april fylder 14 år.

En stor dag, hvor hendes forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, måske også mindes dagen, hvor hun kom til verden på Rigshospitalet.

Prinsesse Isabella ved sin dåb i 2007 i mors favn og sammen med kronprins Frederik og storebror prins Christian.
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Isabella sammen med sine forældre og søskende på et af de sensommerbilleder, som kongehuset udsendte sidste år. 
Foto: Franne Voigt for Kongehuset
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Første pige

Men udover at det var en helt særlig dag for kronprinsparret, at blive forældre til deres første datter, var den kongelige fødsel også på flere måder historisk.

For da prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe blev født som nummer tre i den danske tronfølge, var hun dronning Margrethes første barnebarn, der var en pige.

Dronning Margrethe sammen med prinsesse Isabella og prinsesse Josephine i Tivoli i 2016. 
Foto: Lars H. Laursen
Prinsesse Isabella med sine forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, og søskende, prins Christian, prins Vincent og prinsesse Josephine, på det fine julebillede, som kongehuset udsendte i december. 
Foto: Kongehuset

Første prinsesse i 61 år

Samtidig var prinsesse Isabella også den første prinsesse, der blev født ind i det danske kongehus, siden hendes farmors søster, dronning Anne-Marie kom til verden den 30. august 1946, altså knap 61 år tidligere.

Prinsesse Benedikte er nummer 11 i tronfølgen, men hverken hendes døtre, prinsesse Alexandra og prinsesse Nathalie, der er prinsesser af Sayn-Wittgenstein-Berleburg, eller dronning Anne-Marie og hendes familie er en del af den danske tronfølge. 

En stor dag

Ved prinsesse Isabellas fødsel udsendte kongehuset følgende pressemeddelelse:

"Det blev en Prinsesse

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary har lørdag den 21. april 2007 kl. 16.02 på Rigshospitalet født en velskabt datter.

Vægt: 3350 gr., længde: 50 cm.

Mor og barn har det godt.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen var til stede under hele forløbet på Rigshospitalet."

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden