11. maj. 2021
Af Marianne Singer

Stor undren: Derfor trækker prins Christian og den spanske tronfølger overskrifter

Prins Christian og prinsesse Leonor.
Prins Christian og prinsesse Leonor.
Foto: Franne Voigt for Kongehuset og Ritzau/Scanpix
Prins Christians konfirmation har sat spekulationer i gang omkring den spanske tronfølger, prinsesse Leonors konfirmation.

På lørdag skal prins Christian endelig konfirmeres, efter at den kirkelige ceremoni blev udskudt sidste år på grund af pandemien.

Meddelelsen om den danske kongelige konfirmation har ført til, at flere spanske medier nu undrer sig over, hvornår deres tronfølger, prinsesse Leonor, skal have sin katolske konfirmation.

Mange ligheder

Der er mange lighedshedspunkter mellem prins Christian og prinsesse Leonor, som de spanske medier påpeger.

De er begge 15 år, født med kun to ugers mellemrum, prins Christian har fødselsdag den 15. oktober og prinsesse Leonor den 31. oktober, og så har de hver især en lillesøster, prinsesse Isabella og prinsesse Sofia, som er født i april 2007.

https://imgix.billedbladet.dk/hkh_prinsesse_isabella_2021_1.jpg
Prins Christians lillesøster, prinsesse Isabella, der er født den 21. april 2007.
Foto: H.K.H. Kronprinsessen
https://imgix.billedbladet.dk/20200211-062856-4_47mb_1.jpg
Prinsesse Leonors lillesøster, prinsesse Sofia, der er født den 29. april 2007.
Foto: Ritzau Scanpix

Samtidig deler de samme skæbne ved engang at skulle overtage tronen i deres land.

Intet bekræftet

Ifølge spanske Vanitatis har det spanske hof endnu ikke villet bekræfte, hvornår prinsesse Leonor skal konfirmeres, hvilket vækker undren, fordi hendes far, kong Felipe, gennemgik den kirkelige ceremoni i en alder af ti år ved en privat ceremoni på Zarzuela paladset.

Kongeparret ønsker dog, ifølge magasinet, at deres datter skal konfirmeres sammen med sine kammerater på hendes skole Santa María de los Rosales.

Problemet er dog, at konfirmationen på skolen traditionen tro først finder sted efter sommer, og på det tidspunkt går prinsesse Leonor i kostskole på UWC Atlantic College i Wales, hvor hun skal tilbringe de næste to år.

Fejret som ni-årig

Derfor er det usikkert, hvornår hendes konfirmation kommer til at finde sted.

Ifølge Kristendom.dk er konfirmationen et fælles kristent ritual, men mens den i folkekirken mest handler om at få bekræftet sin tro, handler det i den Katolske Kirke om at modtage Helligåndens kraft.

Katolikkerne har to overgangsritualer - den første hellige kommunion, som prinsesse Leonor fik, da hun var ni år i 2015 og derefter konfirmationen.

I international sammenhæng bruges betegnelsen confirmation af både katolske og protestantiske kirker om det overgangsritual, der ligger i 14-15 års alderen.

Men i Danmark har den katolske kirke valgt at bruge betegnelsen firmelse.

Læs mere om: