2. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Svenskerne har bemærket pudsig forskel på Mary og Victoria

Kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary og Sveriges kronprinsesse Victoria er gode veninder, der har en del til fælles. De er dog også forskellige. Det han man bemærket i Sverige.

I Sverige har de bemærket, at der er forskel på den måde, hvorpå deres egen kronprinsesse Victoria og Danmarks kronprinsesse Mary optræder på de sociale medier i denne tid med coronakrise og meget arbejde hjemmefra.

Forskellen gælder såmænd også for Victorias mand prins Daniel og Marys kronprins Frederik.

Mary og Victoria er forskellige

Det man har bemærket i Sverige er, at de svenske kongelige hjemme fra deres base på Haga Slot har vist sig i et meget ordnet privat miljø uden nogen som helst forstyrrelser i billederne, der er blevet bragt på de sociale medier.

Anderledes er det med Mary og Frederik, som har vist sig på de sociale medier på deres hjemmekontor på Amalienborg, og her har der altså bestemt ikke være ryddet op på skrivebordet.

Det danske royale rod på skrivebordet er faktisk noget, svenskerne sætter pris på.

Det er jo virkelig noget, den almindelige dansker og svensker for den sags skyld kan identificere sig med.

Man føler på den måde, at de danske kongelige åbner mere op og giver mere af sig selv, end de svenske kongelige gør.

Det er blandt andet det svenske medie svensk damtidning, som har skrevet om den pudsige forskel mellem Mary og Victoria og deres respektive ægtefæller.

Mary har blandt andet i forbindelse med et bestyrelsesmøde i Mary Fonden åbnet mere op end tidligere.

Mary åbner mere op

- I dag har vi holdt bestyrelsesmøde i Mary Fonden under meget anderledes omstændigheder, end vi plejer, siger Mary i opslaget og fortsætter.

- Som alle andre skal vi holde afstand, og vi mødtes derfor på Teams. Vi plejer heller ikke at kommunikere fra disse møder - eller tage billeder for den sags skyld. Men jeg synes, at denne særlige situation kalder på, at vi åbner lidt mere op for det, der foregår i Mary Fonden netop nu, lyder det fra Mary, som herefter kommer ind på dagens vigtigste emne på mødet.

Frederiks afslappede stil

Også kronprins Frederik har kørt den afslappede stil, når han har optrådt på de socoale medier i arbejdssituationer hjemmefra.

Mere tomt hos Victoria

Når man ser på Victorias og Daniels billeder fra deres videomøder, er der betydeligt mere tomt i rummet.

De er ikke på kontoret, men lader sig fotografere ved deres store spisebord på Haga Slot, og de mange små personlige ejendele er der ikke mange af.

Dansk inspiration

I Sverige er de begejstrede for den royale danske stil, som de svenske royale måske lader sig inspirere af på et tidspunkt.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb23-forsider_0.jpg

Læs mere om: