Tirsdag, 21. marts 2023 — af Sofie Nymand

Tåkrummende interview med prins Joachim gik viralt: Nu står kendt DR-vært frem

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Ritzau Scanpix
For 13 år siden irettesatte prins Joachim en journalist, der ikke havde styr på tiltaleformerne. Nu står journalisten frem og fortæller, at det altså var ham, som stillede ’du’-spørgsmålet.

”Den tager vi lige igen...”

For 13 år siden opstod en tåkrummende seance foran skoleskibet Danmark, da prins Joachim irettesatte en TV 2-journalist, der ikke havde styr på tiltaleformerne.

”Hvor meget betyder skoleskibet for dig?” spurgte journalisten. Og spørgsmålet måtte da også tages forfra et par gange, før prinsen gjorde det klart, at de altså ikke var ’dus’.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden er klippet med den insisterende prins gået viralt, men man kan ikke se journalisten, der stiller spørgsmålet.

Nu indrømmer DR-værten Thøger Kirk, at det var ham, der dengang stillede det famøse ’du’-spørgsmål.

Det gjorde han, da han mandag gæstede "Aftenshowet":

- Jeg fanger det ikke. Det er næsten det mest pinlige. Det er fra ret stor afstand, og jeg råber det nærmest til ham. Det er et meget pinligt klip, og det gik verden rundt. Heldigvis kan man ikke se mig, fortæller Thøger Kirk i ”Aftenshowet”, hvor han i samme ombæring giver prins Joachim en undskyldning.

Dengang var Thøger Kirk praktikant på TV 2. Siden er han kommet til DR, hvor han arbejder som klimakorrespondent og i den forbindelse også har været vært på programserien ”Den grønne optur”.

Thøger Kirk
Thøger Kirk
Foto: DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden