11. mar. 2017
Af Trine Larsen

Tilbage fra ferie i topform: Dronningen gik hele turen op i Rundetårn

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Keld Navntoft
Dronning Margrethes vinterferie har gjort hende godt. I hvert fald klarede majestæten uden problemer at vandre op i Rundetårn for at åbne udstillingen Teser med 25 forskellige kunstnere

Dronning Margrethe klarede uden problemer den strabadserende tur op i Rundetårn, hvor hun i går officielt åbnede udstillingen "Teser", der markerer åbningen af Reformationsjubilæets 500-års fejring.

Som protektor for Reformationsjubilæet 2017 holdt dronningen åbningstalen, inden hun for alvor så udstillingen, hvor 25 danske kunstnere har givet deres bud på reformationen og dens betydning for eftertiden.

Veloplagt dronning

Dronning Margrethe var veloplagt og så ud til at have haft godt af sin godt 14 dage lange vinterferie og helt parat til at tage fat på de opgaver, som venter. Den første, at holde åbningstalen og indvie udstillingen, var også noget, dronningen havde set frem til.

De første forberedelser til reformationsjubilæet tog dronningen allerede for flere måneder siden, idet hun deltog i genindvielse af slotskirken i Wittenberg, hvor reformationen begyndte og Martin Luther skrev de teser, som ligger til grund for reformationen. Til samme slotskirke har dronningen syet et enestående antepentium, et alter-klæde, som hun i samme forbindelse var med til afsløringen af.

Udstillingen i Rundetårn er en vandreudstilling, og de 25 smukke og meget forskellige værker kan ses indtil den 14. maj i Rundetårn, inden den åbner den 27. maj i Ribe kunstmuseum, hvor den kan ses hele sommeren. I efteråret kommer den til Fuglsang Kunstmuseum, i begyndelsen af næste år til Museet for religiøs kunst i Lemvig - for så at ende, hvor det hele begyndte, i Wittenberg, Tyskland.

LÆS MERE: Dronning Margrethe fortæller: Min mor lærte mig at tale svensk

Læs mere om: