Tirsdag, 3. oktober 2017 - af Henrik Salling

TILLYKKE: 10-års dagen for forlovelse mellem prins Joachim og prinsesse Marie

Prinsesse Marie og prins Joachim
Prinsesse Marie og prins Joachim
Foto: Lars H. Laursen
Kærligheden sejrede heldigvis og i dag kan prins Joachim og prinsesse Marie fejre , at det er 10 år siden de blev forlovet.

Den 3. oktober 2007 udsendte Kongehuset en meddelelse om, at prins Joachim havde forlovet sig med den franskfødte Marie Cavallier.

Senere på dagen stod parret frem i Riddersalen i Christian VIII's Palæ på Amalienborg og viste for hele den fremmødte presse, at det skulle være dem.

Parret strålede om kap med de tre sten, som var en del af forlovelsesringen. Den blå safir, den røde rubin og den hvide diamant, som tilsammen viste den franske forbindelse med mellem prins og hans kommende smukke brud.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tre måneders pause

Parret skulle dog en del igennem, inden de kunne kalde sig forlovede. For midt i det, som man skulle tro var den stormende forelskelse besluttede parret at tage en pause. I slutningen af 2006 kunne Marie dog fortælle, at de heldigvis var sammen igen, og herefter begyndte frøken Cavallier for alvor at besøge Danmark. Hun deltog også i den årlige skiferie med Joachims to børn, Nikolai og Felix, og fik også mulighed for at besøge sin kommende svigerfars vinslot i Cahors.

Parret blev gift den 24. maj 2008 i Møgeltønder Kirke.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden