Lørdag, 10. juni 2017 - af Trine Larsen

TILLYKKE: Dronning Margrethe og prins Henrik fejrer 50 års kærlighed

Prins Henrik og dronning Margrethe.
Prins Henrik og dronning Margrethe.
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prins Henrik kan lørdag fejre guldbryllup. 50 års kærlighed på godt og ondt - i medgang og modgang. Parret fejrer dagen helt privat ombord på kongeskibet Dannebrog.

10. juni er en helt særlig mærkedag for dronning Margrethe og prins Henrik, der kan fejre guldbryllup - 50 år som ægtefolk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dagen har parret allerede fejret og festligholdt sammen med deres sønner, kronprins Frederik og prins Joachim og deres ægtefæller kronprinsesse Mary og prinsesse Marie, samt guldbrudeparrets otte børnebørn.

Det skete på Fredensborg Slot 2. pinsedag, hvor guldbrudeparret tog lidt forskud på glæderne, så det kunne lykkes at samle hele familien og nyde en sjælden fridag helt privat.

Da guldbrudeparret blev gift for 50 år siden, var de københavnske gader fyldt med glade mennesker, som ville ønske parret tillykke og hylde deres kærlighed.

Fejrer helt privat

Nu 50 år senere har guldbrudeparret ønsket at fejre deres 50 års kærlighedsdag helt alene - så alene, som det nu kan blive, når man som dronningen og prinsen er ombord på kongeskibet Dannebrog, hvor der bl.a. er 34 besætningsmedlemmer på skibet. Men ellers er medarbejderstaben reduceret, så guldbrudeparret kan hygge sig i tosomhed og nyde hinanden og dagen til søs.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Det kan give guldbrudeparret anledning til, at tænke tilbage på den store dag og glæde sig over, at alt, hvad de dengang håbede, ønskede og lovede hinanden i Holmens kirke, er gået i opfyldelse.

For kærligheden er intakt og de har formået at navigere gennem ægteskabet og dets udfordringer, til trods for en stadig stigende offentlig opmærksomhed. Og når guldbrudeparret glæder sig over dét, vil de formentlig også kunne genkalde sig mange af bryllupsdagens højdepunkter, som selv om det er 50 år siden, stadig må stå lysende klart for dem.

Måske er det karetturen gennem byen, måske er det folkets jubel, som de nygifte oplevede fra balkonen på Amalienborg, måske festen på Fredensborg, talerne eller brudevalsen. Alt sammen så eventyrligt og uforglemmeligt.

Netop kongeskibet Dannebrog dannede for 50 år siden rammen om parrets første nat som nygifte og var første destination på deres bryllupsrejse, som et par dage senere gik til Tyrkiet. Så at dronningen og prinsen fejrer deres guldbryllup ombord på skibet, som de begge elsker at opholde sig på, og som gennem årene har dannet rammen om uforglemmelige rejser til nær og fjerne steder, er ikke tilfældigt.

Kongeligt guldbryllup til søs er dog alligevel nok én af de detaljer, guldbrudeparret ikke forestillede sig for 50 år siden, da de forelskede og glade sagde ja til hinanden og begyndte eventyret.

Men det er ganske vist... 

LÆS MERE: Nyt frimærke med dronning Margrethe og prins Henrik i anledning af guldbrylluppet

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden