6. feb. 2018
Af Henrik Salling

TILLYKKE: Hele Danmarks prinsesse Marie fylder 42 år

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
I dag går flagene til tops for Danmarks prinsesse Marie, der fylde 42 år.

I dag er det prinsesse Maries tur til at være i centrum. Hun vil blive fejret af den nærmeste familie og i næste uge vil prinsessen får lejlighed til at tilbringe vinterferien med sine kære.

Prinsessen har i det forgangne år markeret sig på flere områder. For få uger siden gjorde hun brug af sine fransk-kundskaber, da hun var med-underviser for to gymnasieklasser i Vejen. Mere og bedre undervisning for flere er blevet et af prinsessens fokusområder og overalt, hvor hun møder op, bliver hun mødt af glade og engagerede elever. Marie kvitterer med sin umiddelbarhed og varme.

Maries kamp mod madspild

Mest markant er nok prinsessens engagement for at bekæmpe madspild. Som protektor for Copenhagen Cooking og fortaler for at vi skal udnytte alle resourcer, har prinsessen slået et endnu større slag for, at vi ikke bare smider gode madvarer i skraldespanden.

Og det ser ud til, at prinsessen er lykkes med sit projekt. Ikke kun til bredden, men også på hjemmefronten bliver der slået et slag for, at kommende generationer skal tage emnet alvorligt.

Prinsessen inviterede indenfor

For få uger siden inviterede prinsessen indenfor i hjemmet på Emiliekildevej i Klampenborg, hvor hun havde sat 10 skolelever i stævne. Rundt om køkkenbordet var det dog ikke kun eleverne, som snittede gulerødder og skrællede grøntsager. Også prinsessens to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, tog aktivt del i deres mors kamp mod at bekæmpe madspil. Og intet mad går til spilde i hjemmet nord for København, det fik vi også at se i tv-udsendelsen "Den anden prins" om prins Joachim. Her blev rester fra aftensmaden til morgendagens madpakker.

Det bliver derfor ikke kun et tillykke med fødselsdagen, men også et tillykke med at prinsesse Marie har formået sætte et vigtigt emne på dagsordenen.

Læs mere om: