Onsdag, 22. juli 2015 - af Juliane Olsen

TILLYKKE: Prins George fylder to år

Prins William og hertuginde Catherines ældste barn, prins George, fylder i dag to år.

Det er ikke længe siden, at prins George blev storebror, da hertuginde Catherine fødte prinsesse Charlotte i maj, og nu kan den lille dreng også fejre sin to-års fødselsdag.

Prins George Alexander Louis kom til verden klokken 16:24 den 22. juli 2013 på St. Mary’s Hospital i London som prins William og hertuginde Catherines første barn og prins Charles’ første barnebarn.

Med ved fødslen var prins William, og det var dronning Elizabeths tidligere gynækolog, Marcus Setchell, der hjalp barnet til verden sammen med sin efterfølger, Alan Farthing.

LÆS MERE: Prins Georges fødselsdag fejres med kongelig mønt

Tre tronfølgere i live på samme tid

Den lille dreng vejede ved fødslen 3800 gram, og han indtog pladsen som nummer tre i den britiske arvefølge med titlen Hans Kongelige Højhed Prins George af Cambridge.

Det betyder, at der lige nu er tre tronfølgere i live på samme tid, hvilket ikke har været tilfældet siden mellem 1894 og 1901 under dronning Victorias regeringstid.

Nyheden om fødslen blev offentliggjort med en pressemeddelelse fra Buckingham Palace og samtidig med et staffeli, der blev stillet op udenfor Buckingham Palace.

Se de skønne billeder fra prins Georges to første leveår i galleriet her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden