Mandag, 31. januar 2022 - af Marianne Singer

Top-elegant Benedikte ankommer til Koldinghus: Derfor er hun selvfølgelig med

Prinsesse Benedikte ankommer til Koldinghus

Prinsesse Benedikte ankommer til Koldinghus

Foto: Hanne Juul
Prinsesse Benedikte ankom mandag formiddag til Koldinghus, hvor kronprinsesse Mary hyldes med en særudstilling. Der er en helt særlig grund til, at hun er en selvskreven gæst ved arrangementet.

Kun få minutter inden kronprinsparret ankom til Koldinghus mandag formiddag, ankom en anden kendt og populær kongelig.

Således var det super elegant prinsesse Benedikte, der blev budt velkommen til den officielle åbning af særudstillingen "Mary og Kronprinsesserne", der er blevet sat op i anledning af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag den 5. februar.

Særlig rolle

Og selvom dagens absolutte hovedperson er kronprinsesse Mary, som kommer til at stå for den festlige åbning af udstillingen, har også prinsesesse Benedikte en særlig rolle under arrangementet, idet hun er æresprotektor for Koldinghus og dermed en selvskreven gæst.

Ved åbningen deltager udover kronprinsessen og prinsesse Bendikte også kronprins Frederik og greveparret af Rosenborg. 

Første af flere

Den officielle åbning af særudstillingen om kronprinsesse Mary og hendes forgængere i Glücksborg-slægtener er det første arrangement af flere i denne uge op til hendes 50-års fødselsdag lørdag den 5. februar.

De besøgende kan blandt andet se frem til at opleve det berømte rubinsæt, der er gået i arv fra dronning Ingrid, og den blå kjole og hårbøjle, som kronprinsessen bar ved prins Christians dåb i 2006.

Desuden vil kronprinsesse Mary selv fortælle om sin rolle og sine forgængere i en naturtro 1:1 projektion på væggene i udstillingen.

Dejlig underholdning

Der vil under dagens arrangement være taler ved Koldings borgmester Knud Erik Langhoff og museumsdirektør for Kongernes Samling, Thomas C. Tulstrup samt musikalsk underholdning fra Die Herren, der er et U2 kopiband.

Herefter vil kronprinsesse Mary officielt åbne udstillingen og sammen med de andre fornemme gæster blive vist rundt. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere hovedpersoner

Hovedpersonerne i udstillingen er, ud over kronprinsessen, prinsesserne Louise af Hessen-Kassel, Lovisa af Sverige-Norge, Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin og Ingrid af Sverige.

Blandt dem er kronprinsesse Mary den eneste med en ikke-kongelig baggrund.

"Mary og Kronprinsesserne" kan opleves på Koldinghus fra den 1. februar 2022 til og med den 30. december 2022.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden