Søndag, 16. januar 2022 - af af Mia Vad Øgendahl og Simone Baadsgaard

Tre eksperter: Det har dronning Margrethe betydet for danske kvinder

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Hvor stor en betydning har det haft, at vi i Danmark har haft en kvindelig regent igennem så mange år? Det kan du blive klogere på i videoen i toppen af artiklen.

I denne weekend kan vi fejre, at det er 50 år siden, at en ung dronning Margrethe trådte frem på balkonen, og som 31-årig kunne kalde sig dronning af Danmark.

Det skete i en tid, hvor flertallet af landets ledere var mænd.

Hvad har det betydet, hvordan skiller dronning Margrethe sig ud og hvilken indflydelse har dronningen haft på ligestillingen og på danske kvinder i det hele taget?

Det har vi spurgt historiker Emma Paaske, livsstilsekspert Julia Lahme og chefredaktør på BILLED-BLADET Annemette Krakau om.

Hør deres svar i videoen i toppen af artiklen.

Tilrettelæggelse: Mia Vad Øgendahl, Simone Baadsgaard  Fotograf: Gregers Overvad Stills: Peer Pedersen/Ritzau Scanpix, Allan Moe/Nf-Nf/Ritzau Scanpix, Aage Sørensensen/Ritzau Scanpix, Scanpix Historical/Ritzau Scanpix, Kongehuset/Ritzau Scanpix, Walther Månsson/Ritzau Scanpix, Royal Portraits Europe/Ritzau Scanpix, Erik Petersen/Ritzau Scanpix, Tolstoy Preben/Ritzau Scanpix, Kurt W Sørensen/Ritzau Scanpix, Elfelt/Ritzau Scanpix

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden