Torsdag, 12. november 2020 - af Malan Joensen

Trist aflysning rammer Den Kongelige Køkkenhave

Prinsesse Benedikte og dronning Margrethe i Den Kongelige Køkkenhave. Indsat: "Dronning Ingrid"-pelargonier fra et af havens drivhuse.

Prinsesse Benedikte og dronning Margrethe i Den Kongelige Køkkenhave. Indsat: "Dronning Ingrid"-pelargonier fra et af havens drivhuse.

Fotomontage: Hanne Juul
Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten skulle have dannet rammen om et hyggeligt julemarked, men det er nu aflyst.

Tidligere på året, den 24. juli, åbnede dronning Margrethe og prinsesse Benedikte Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot, og siden da har det inspirerende sted været et tilløbsstykke.

Haven, der er en genskabelse og udvidelse af den køkkenhave, dronning Ingrid tog initiativ til i 1960, har siden åbningen i juli og til oktober haft mange besøgende, og en del af disse har sikkert glædet sig til at besøge julemarkedet, der efter planen skulle finde sted senere på året. 

Men det bliver der desværre ikke noget af i år, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. 

- Vi er selvfølgelig kede af at, vi må aflyse julemarkedet, men med den nuværende Covid-19 situation er det ikke ansvarligt at gennemføre julemarkedet. Det er borgerne og de socialfaglige medarbejdere i Væksthuset naturligvis kede af, men der er omvendt også fuld opbakning til, at vi skal passe på hinanden i disse tider, siger Teresa Schürmann, distriktsleder i socialpsykiatrien, hvorunder Væksthuset hører, som er et tilbud til borgere med sindslidelser. 

Ifølge pressemeddelsen har mere end 25.000 gæster besøgt den imponerende have.

- Det er helt imponerende, at så mange gæster har lagt vejen forbi køkkenhaven på så kort tid. Noget af det skyldes selvfølgelig nyhedsinteressen, men det skyldes også, at der er tale om en flot køkkenhave, som drives på en unik måde: nemlig af borgere med sindslidelser, der arbejder i haven sammen med slotsgartnerne. Og det samarbejde giver borgerne et meget bedre liv, udtaler formanden for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm, i pressemeddelelsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Find mere information om haven og åbningstider på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside - klik her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden