15. dec. 2022
Af Lene Skriver Bak

Trods krise og julerejse: Hoffet bekræfter, at Marie og Joachim deltager i denne tradition

Prins Joachim og prinsesse Marie
Prinsesse Marie og prins Joachim.
Arkivfoto: Hanne Juul
Prins Joachim og prinsesse Marie rejser væk i julen efter et kriseramt efterår, men det danske hof bekræfter nu, at parret kommer hjem til helt særlig tradition.

Prins Joachim og prinsesse Marie skal hverken holde jul i deres hjem i Paris eller i Danmark hos mor og svigermor.

Parret rejser med deres børn på en julerejse, der efter sigende skulle have været planlagt i længere tid.

Det meldte hoffet ud tidligere efter et efterår i krisens tegn.

Prinsens mor, dronning Margrethe, har besluttet at fratage prinsens fire børn deres titler som prinser og prinsesse pr. 1. januar, og det var en melding, der vakte både vrede og ulykke hos prins Joachim og hans familie, der uvant tog bladet fra munden og luftede deres utilfredshed.

Prins Joachim og prinsesse Marie kommer hjem til nytår

Den efterfølgende krise internt i kongefamilien har hverken været køn eller stilfærdig, men parterne har alle bedt om ro til at finde en fælles vej videre.

Det bliver altså ikke med julen som udgangspunkt. Prinseparret rejser væk til en unavngiven destination og prinsens storebror, kronprins Frederik, rejser med sin familie til Australien i julen.

Familien samles dog på netop den dag, hvor dronning Margrethes beslutning om at fratage prins Joachims børn deres titler træder i kraft.

Den 1. januar holder dronningen traditionen tro nytårskur og -taffel på Christiansborg og hoffet har netop bekræftet, at både kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie vil deltage, som det har været sædvane gennem årene inden coronaaflysningerne.

Læs mere om: