Mandag, 24. januar 2022 - af Marie Krakau

Tvillingerne fik flot gave da de fyldte 10: Derfor får Athena det ikke

Prinsesse Athena fotograferet i forbindelse med hendes ni-års fødselsdag og prins Vincent og prinsesse Josephine fotograferet i forbindelse med deres 10-års fødselsdag.
Prinsesse Athena fotograferet i forbindelse med hendes ni-års fødselsdag og prins Vincent og prinsesse Josephine fotograferet i forbindelse med deres 10-års fødselsdag.
Foto: H.K.H. Prinsesse Marie og Franne Voigt
Dronning Margrethes yngste barnebarn prinsesse Athena fylder 10 år.

Prinsesse Athena fylder 10 år mandag, men dagen kommer ikke med samme kongelige gave, som hendes kusine og fætter prinsesse Josephine og prins Vincent fik, da de sidste år fyldte rundt. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks tvillinger fejrede 10-års fødselsdag d. 8. januar 2021, og i den anledning fik de hver et personligt officielt monogram. De to elegante monogrammer blev tegnet af grafisk designer Charlotte Søeborg Ohlsen. 

Hun stod også bag prinsesse Isabellas monogram, der ligeledes blev givet til prinsessen, da hun fyldte 10 år i 2017. 

Alle i kronprinsfamilien har nu deres egne monogrammer. Kronprinsparret har derudover både et personligt og et fælles monogram. 

Markerer rangen i den kongelige familie

Monogrammerne, hvis motiver altid er forbogstavet på den kongelige ejermand, bruges som officielle identitetsmærker, der bl.a. kan bruges på smykker, brevpapir, gaver og lignende. 

På trods af at prinsesse Athena i dag er fyldt 10 år, er der ikke udarbejdet noget monogram til hende. Og det er der en god grund til. 

Prinsessens forældre prins Joachim og prinsesse Marie har begge hver deres individuelle monogram, mens de ligesom kronprinsparret også har et fælles monogram bestående af deres forbogstaver J og M. Det fælles monogram er tegnet af prins Joachim selv. 

Der er dog ingen af prins Joachims fire børn, der har fået deres eget monogram. 

Dette skyldes bl.a. at monogrammerne er en markør for rang i kongehuset. Tilstedværelsen eller den manglende tilstedeværelse af monogram er dermed en angivelse af placering i arvefølge, som man bl.a. kan læse i denne artikel på TV 2

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden