4. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Udtaget til stærkt hold: Frederik takkede ja til særlig invitation

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien
For kronprins Frederik er det en stor ære at være blevet udtaget til et særligt hold, der den forløbne uge har været indkvarteret i en kursusejendom på Sjælland.

Kronprins Frederik har hele den forløbne uge været kursist på Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus, som også kaldes SIKU.

Kronprins Frederik modtog invitation

Siden 1987 har forsvarschefen inviteret en udvalgt skare til SIKU, hvor kursisterne indføres i højaktuelle emner med betydning for Danmarks udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik.

Kronprins Frederik takkede ja til forsvarschefens invitation om at deltage i SIKU.

Han var derfor blandt de 27 kursister, der denne uge var indkvarteret på en kursusejendom på Sjælland.

Frederik med på holdbillede

Efter den første af to ugers kursus stillede kronprinsen op til et billede sammen med sine andre særligt udvalgte holdkammerater og medkursister.

Kursisterne er ud over kronprinsen blandt andre ledere og beslutningstagere fra det private erhvervsliv, organisationer, centraladministrationen, uddannelsessektoren, medier, og Norden. Politiet og Forsvarsministeriets område er også repræsenteret.

Kurset fortsætter

Kurset fortsætter i uge 38, og igen bliver kronprinsen sammen med de øvrige kursister indkvarteret i en kursusejendom på Sjælland.

Løbende vil der være besøg hos Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Forsvaret, ligesom SIKU skal besøge Arktisk Kommando i Nuuk samt Mestersvig på Grønlands Østkyst.

Læs mere om: